Connect with us

Ştiri din Sălaj

Virgil Ţurcaş, noul prefect al Sălajului


Sâmbătă, la amiază, într-o ceremonie de instalare ce va avea loc la sediul Instituției Prefectului Sălaj, PNL își instalează prefectul în judeţul Sălaj. Virgil Ţurcaş  a absolvit trei facultăţi şi a mai fost prefect, în anul 2000


Data de 9 noiembrie a fost o zi importantă pentru PNL Sălaj. Liberalii au analizat cu mare atenţie cine să fie viitorul prefect al Sălajului.

Din trei nominalizări, Virgil Ţurcaş a primit susţinere totală, iar propunerea a fost înaintată Guvernului Orban, care va decide dacă o va oficializa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL Sălaj – Paul Maghiu, în urma deciziei Guvernului Orban, Virgil Țurcaș urmează să fie instalat în funcția de prefect al județului Sălaj.

Ceremonia de instalare a noului prefect liberal va avea loc sâmbătă, la ora 12.00, la sediul Instituției Prefectului Sălaj.

La eveniment va fi prezent și ministrul Transporturilor, Lucian Bode – președinte PNL Sălaj, însoțit de colegii de partid, consilieri locali sau județeni.

Cine este Virgil Țurcaș?

Virgil Ţurcaş are 50 de ani, este căsătorit şi are doi copii. Este de loc din comuna Cizer, dar locuieşte la Zalău. În acest moment ocupă funcţia de şef Serviciu APIA Sălaj. Ţurcaş a mai ocupat funcţiile de director DSVSA şi APIA.

Noul prefect a mai deţinut această funcţie în anul 2000, în perioada Guvernului Isărescu. Virgil Ţurcaş este absolvent a trei facultăţi: Facultatea de Medicină Veterinară – USAMV Cluj, Facultatea de Filozofie şi Istorie – UBB Cluj şi Facultatea de Drept – Spiru Haret.

Cariera politică impresionantă

Cariera politică i-a deschis uşa spre cele mai importante funcţii din administrația publică locală.

Virgil Ţurcaş şi-a început cariera politică încă din anii ’90 în PNŢCD, unde a ocupat cea mai înaltă funcţie de preşedinte al filialei judeţene.

Din 2008, alături de un grup din cadrul conducerii PNŢCD a trecut la PDL, partid în care a reuşit să ocupe o funcţie de membru în cadrul Biroului Politic Judeţean PDL.

Din 2010, de când este funcţionar public, Virgil Ţurcaş a fost doar simplu membru de partid, atât în PDL, cât şi după fuziunea cu PNL.

În acest moment, Virgil Ţurcaş este membru PNL Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj