Connect with us

Ştiri din Sălaj

Cele 5 femei din Craiova care au furat 50.000 lei din Crişeni, condamnate la închisoare cu executare


Polițiștii din cadrul Poliției orașului Călimănești și Serviciului Rutier au depistat pe Drumul Național 7, pe raza localității Călimănești, 5 femei bănuite de furtul a 50.000 de lei și 100 de euro, dintr-o locuință din localitatea Gârcei, comuna Crişeni, județul Sălaj. 


La data de 12 decembrie, Judecătoaria Zalău le-a condamnat la închisoare cu executare pe toate cele cinci femei din Craiova pentru furt. Hoaţele vor sta după gratii între 3 ani şi 4 ani jumate.

Procurorul de caz care a instrumentat dosarul şi a obţinut condamarea hoaţelor este prim-procurorul Liviu Corda, şeful Parchetulu de pe lângă Judecătoria Zalău.

Amintim că la data de 4 iunie 2019, polițiștii din cadrul IPJ Sălaj au informat polițiștii vâlceni cu privire la furtul sumei de 50.000 de lei și 100 de euro dintr-o locuință, din localitatea Gârcei, județul Sălaj, de către mai multe femei ce se aflau într-un autoturism înmatriculat în Vâlcea. Acestea ar fi oprit autoturismul în fața locuinței unui bărbat, pe motiv că nu mai aveau apă la motor. În timp ce bărbatul ar fi mers cu una dintre femei la fântână pentru a lua apă, o alta ar fi intrat în casă de unde ar fi sustras suma de 50.000 de lei și 100 de euro.

Inițial, polițiștii vâlceni au desfășurat activități de verificare la domiciliul persoanei pe numele căreia era înmatriculat autoturismului, constatând că acesta din urmă îl înstrăinase de puțin timp. Totodată, au fost instituite filtre în scopul depistării autoturismului în trafic.

Autoturismul a fost depistat în zona Căciulata, de către polițiștii din Călimănești și serviciul Rutier, cu sprijinul unui polițist, din cadrul Poliției orașului Dumbrăveni –  IPJ Sibiu. Acesta a observat autoturismul în localitatea Lazaret și a urmărit-o cu autoturismul personal, aflându-se în timpul liber, până în Călimănești, ținând legătura telefonică cu colegii din cadrul IPJ Vâlcea.

Polițiștii au găsit asupra femeilor și într-o geantă, pe care una dintre acestea reușise să o ascundă sub o tablă din apropierea terasei unui restaurat din zonă, suma de 50.500 de lei, 100 de euro și 23.500 forinți maghiari.

De asemenea, au fost găsite 5 telefoane mobile și mai multe bijuterii, inele, cercei, brățări și lănțicuri.

Cele 5 femei, din Craiova, au fost preluate de către polițiștii din cadrul IPJ Sălaj, față de acestea efectuându-se cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Tânărul polițist vâlcean care a urmărit mașina până la Căciulata, lucrează la IPJ Sibiu.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj