Connect with us

Ştiri din Sălaj

Ionel Ciunt despre premiul din Gala AMR: o recunoaştere a muncii din ultimii trei ani


Administraţia locală condusă de Ionel Ciunt a fost una dintre laureatele Galei Asociaţiei Municipiilor din România, pentru atragerea fondurilor europene în domeniul eficientizării energetice şi a reducerii emisiilor de CO2. Distincţia a fost primită de viceprimarul Teodor Bălăjel, prezent la evenimentul din capitală


Este o premieră pentru municipiul Zalău atât participarea la Gala AMR, cât şi faptul că s-a obţinut un premiu de excelenţă, primul din istoria oraşului!

Primăria Municipiului Zalău a intrat în cursa pentru premiul de excelenţă în eficienţă energetică cu alte trei municipii – Râmnicu Sărat, Galaţi şi Giurgiu.

La Gala AMR participă 109 municipii din România, iar premiul obţinut arată clar că Zalăul se mişcă în direcţia bună, o direcţie spre dezvoltare.

Primarul Ionel Ciunt spune că mai presus de bani este recunoştinţa, care încununează o muncă excelentă în echipă, o muncă ce a durat mai bine de trei ani.

“Sunt foarte bucuros să vă pot spune că am obţinut un premiu de excelenţă în eficienţă energetică. Nu e puţin lucru pentru municipiul Zalău, pentru administraţia locală. Acest premiu vine de fapt ca o recunoaştere a muncii pe care am depus-o în ultimii trei ani şi din cele 10 secţiuni care au putut fi accesate pentru premii de excelenţă, noi am ales secţiunea eficienţă energetică. A fost singura secţiune pentru care am aplicat şi sunt foarte bucuros că am obţinut premiul. Uneori după foarte multă muncă, o recunoaştere înseamnă mai mult decât nişte sume de bani pe care le poţi primi”, a spus primarul Ionel Ciunt pentru Ştirile din Sălaj. 

Edilul urbei de la poalele Meseşului a mai spus că Zalăul va deveni fără doar şi poate un oraş european, iar rezultatele implementării proiectelor cu fonduri europene se vor vedea chiar din anul 2020.

Altfel spus, în toamna anului viitor, când sunt programate să fie finalizate o bună parte dintre aceste investiţii care se ridică la aproximativ 100 milioane euro!

“Aş reaminti încă odată că avem proiecte în derulare şi în evaluare în valoare de aproape 100 milioane euro. La finalizarea acestora, care în marea lor majoritate vor finalizate în octombrie 2020, Zalăul o să arate ca un oraş cu adevărat european. Un oraş cu ţinută, un oraş sigur şi un oraş curat şi modern. De anul viitor, Zalăul va fi cu adevărat un oraş european. Va fi un oraş în care vor exista piste de biciclete, infrastructura şcolară reabilitată, un oraş cu treceri de pietoni moderne 3D şi suprailuminate, un oraş cu iluminat public inteligent şi cu autobuze electrice. Un alt proiect important care se află în derulare este cel privind digitalizarea Primăriei Zalău. Prin acest proiect, 10 tipuri de servicii vor putea fi accesate de cetăţeni printr-o aplicaţie on-line. Astfel, cetăţenii nu vor mai fi obligaţi să se deplaseze până la Primărie pentru un certificat de urbanism sau alte documente. Toate proiectele acestea adunate va schimba calitatea vieţii în municipiu pentru că despre asta este vorba, pentru că toţi vrem să trăim mai bine”, a conchis primarul municipiului.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj