Connect with us

Ştiri din Sălaj

Drumul Naţional din zona dealului Vârșolț va fi reparat cu bani de la Guvern


În anul 2020, secțiunea de drum afectată de alunecări din zona dealului Vârșolț va fi reparată, într-un proiect ce se ridică la suma de peste 20 de milioane de lei


Având în vedere situația existentă pe acest sector de drum (DN1H, KM 62+350 – KM 62+950), CNAIR – prin DRDP Cluj – a efectuat, până la această dată, o serie de lucrări de întreținere (colmatări de fisuri și plombări cu bitum).

Totodată, s-au achiziționat servicii de expertiză și elaborare Documentație Atribuire Lucrări Intervenții, în vederea găsirii soluțiilor de remediare a porțiunii de carosabil afectat.

Până în acest moment, DRDP Cluj a obținut deja certificatul de urbanism, precum și o parte din avizele necesare lucrării.

Conform celor spuse de Olivian Vădan – consilier al ministrului Transporturilor, în urma investigațiilor geotehnice suplimentare de teren și laborator, proiectantul a depus o nouă documentație ce va fi supusă avizării în perioada imediat următoare (decembrie 2019 – ianuarie 2020) în cadrul Consiliului Tehnic și Economic al CNAIR.

După avizarea finală, beneficiarul va demara procedura de achiziție pentru proiectare și execuție, necesară acestui important obiectiv de investiții (martie – aprilie 2020).

Durata estimată pentru proiectare și execuție este de 11 luni (două luni – proiectare, nouă luni – execuție).

Valoarea estimată a contractului este de 18 milioane de lei fără TVA.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj