Connect with us

Ştiri din Sălaj

Vezi ce spun parlamentarii sălăjeni cu privire la moţiunea împotriva ministrului Finanţelor


Moțiunea simplă a PSD împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, a fost adoptată la limită de Senat, luni, cu 59 de voturi „pentru” și 56 de voturi „împotrivă”. 


După vot, Florin Cîțu a declarat că, dacă PNL îi va cere, va demisiona.

Atât în plenul Senatului, cât și la declarațiile în fața presei, Florin Cîțu a declarat că „PSD știa de un an de zile că deficitul va fi de 4% și trebuia să ia măsuri, ceea ce nu a făcut”.

Senatul a dezbătut, luni, prima moţiune simplă de care este vizat un membru al Cabinetului Orban. Moţiunea depusă de PSD împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, este intitulată ”Guvernare PNL – numele tău este AUSTERITATE”.

Trebuie precizat că moțiunile simple nu au consecințe directe, fiind doar instrumente politice prin care opoziția își poate exprima dezacordul față de politicile guvernamentale.

Deputatul PSD, Iuliu Nosa a declarat: Pe premierul Orban denotă că nu-l interesează guvernarea normală şi firească a ţării”

“Având în vedere declaraţiile domnului ministru Cîţu, de la preluarea mandatului şi până în prezent, declaraţii nu ale unui om de stat, moţiunea este un fapt normal şi un drept al celor care sunt în opoziţie să o facă. Rezultatul este cel pe care-l ştim şi era previzibil, era de aşteptat, iar ceea ce a declarat premierul Orban denotă că nu-l interesează guvernarea normală şi firească a ţării.”

Senatorul PMP, Cristian Lungu declară că: Am votat împotriva moţiunii, iar decizia de demitere a ministrului Cîţu aparţine premierului”

“Moţiunea de cenzură a trecut, ministrul Cîţu a picat-o. Noi suntem în opoziţie, nu cu PSD, dar facem o opoziţie şi la Guvernul PNL. Era datoria primului ministru să îl revoce sau nu pe ministrul Cîţu în urma votului de ieri din Senat. Am înţeles că prim-ministrul a decis să nu-l revoce.  Eu am votat împotriva moţiunii, adică pentru menţinerea în funcţie a lui Cîţu. O lună de zile cred şi eu că totuşi e prea devreme.”

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj