Connect with us

Ştiri din Sălaj

Gabriel Terheş are zilele numărate la şefia Poliţiei Sălăjene


Gabriel Terheş ocupă funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj prin împuternicire aprobată de Ministerul Afacerilor Interne – fără concurs


Terheş se află la comanda IPJ Sălaj, la a doua împuternicire, prin ordin al ministrului MAI – Carmen Dan, începând cu data de 17 iunie. Astfel, ziua de 16 decembrie este ultima zi pentru Terheş la şefia IPJ Sălaj. Ministrul Marcel Vela nu mai poate să-i prelungească împuternicirea pentru că legea spune clar că funcţia de inspector şef poate fi ocupată prin împuternicire maxim 1 an (două mandate a câte 6 luni). De precizat că nici “adjunctul” Aurel Ştirb nu poate reveni la şefia IPJ Sălaj, pentru că şi el a primit două mandate prin împuternicire.

Ruşinea de la concursurile picate la Bucureşti

Planează multe semne de întrebare asupra competenţelor actualilor şefi din Poliţia Sălăjeană, pentru că după pensionarea comandatului Ovidiu Dosa, cei doi pretendenţi să conducă IPJ Sălaj s-au făcut de ruşine la cele două concursuri organizate la Bucureşti. Astfel, actualul inspector şef, la braţ cu adjunctul Aurel Ştirb, nu au avut capacitatea de a obţine nota minimă 7.

Un lucru care la fel nu poate fi uitat e faptul că, în vara anului 2019, sub comanda lui Gabriel Terheş a existat o serie de infracţiuni: furturile din locuinţe, spargerile de apartamente, jaful din centrul oraşului, dar şi alte infracţiuni au scandalizat populaţia municipiului Zalău.

Un episod cu care s-a “remarcat” Gabriel Terheş a fost la prima vizită a premierului Dăncilă la Zalău, când a mobilizat toţi poliţiştii din IPJ, inclusiv el a fost prezent în faţa Prefecturii pentru a-i asigura liniştea.

Gabriel Terheş se întoarce să conducă “mascaţii”

IGPR a emis la data de 17 decembrie 2018, un ordin prin care îl împuternicea pentru prima data pe Gabriel Terheş să ocupe timp de şase luni funcţia de inspector sef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Primul mandat a lui Terheş de 6 luni a expirat la data de 16 iunie 2019, iar luni – 17 iunie – a primit prelungirea mandatului pentru încă 6 luni, care sunt şi ultimele. După ce va fi înlăturat de la conducerea IPJ Sălaj, Terheş se va întoarce pe funcţia de şef al S.A.S. (mascaţi), poziţie ocupată prin concurs.

Comisar Gabriel Terheş – inginer de profesie, cu Dreptul absolvit la Goldiş

Gabriel Terheş a fost investit oficial în funcţia de şef al Poliţiei sălăjene la data de 19 decembrie, într-o şedinţă festivă la care a participat adjunctul şefului IGPR. Gabriel Terheş i-a luat locul lui Aurel Ştirb la conducerea poliţiei sălăjene, cel care a condus IPJ Sălaj în perioada septembrie 2017 – 18 decembrie 2018, imediat dupa demisia lui Ovidiu Dosa.

Gabriel Terheş are 47 de ani si a fost numit inspector şef al IPJ din poziţia de şef al Serviciului Acţiuni Speciale (mascaţi), funcţie ocupată prin concurs.

În perioada 3 octombrie 2017 – 14 noiembrie 2018, adică mai mult de un an, a fost împuternicit şef al Poliţiei Municipiului Zalău.

După ce i-a expirat interimatul de un an la Poliţia Municipală Zalău, Terheş a fost desemnat să coordoneze şefia Poliţiei Municipale Zalău, până în 14 noiembrie. Este este inginer de profesie, a terminat Universitatea Politehnică la Cluj şi a absolvit Dreptul la Universitatea “Vasile Goldiş”.

Declaraţia de avere a lui Terheş

Terheş a completat ultima declaraţie de avere la data de 14 iunie 2018, potrivit site-ului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Terheş are 4 terenuri, 3 intravilane şi unul alte categorii. La clădiri declară că are două case de locuit una de 300 mp şi una de 200 mp. La bunuri mobile declară că nu are maşină, deşi este văzut permanent în oraş la volanului unui SUV Mercedes ML, despre care spune că e înmatriculat pe numele mamei sale. Terheş nu are bijuterii, metale preţioase sau obiecte de artă care depăşesc 5.000 euro.

Tranzacţiile imobiliare aduc venituri substanţiale familiei Terheş

În cursul anului 2018, Terheş a reuşit să-şi rotunjească veniturile cu 10.000 euro prin vânzarea a două terenuri intravilane de 4.000 euro şi 6.000 euro.

Şi în anul 2017, el a vândut două terenuri intravilane, unul de 8.000 de euro lui Negrea Corneliu, şi altul de 6.500 euro lui Verdeş Ciprian.

Familia Terheş înregistrează o datorie de 93.000 euro la Banca Transilvania scadentă în anul 2032 şi a doua datorie este de 60.000 lei la BRD scadentă în anul 2023.

Terheş este şi membru ATOP de unde mai primeşte o indemnizaţie de 1.500 lei pe o şedinţă. În anul 2017, Gabriel Terheş a încasat din salarii de la IPJ Sălaj suma de 75.341 lei.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj