Connect with us

Ştiri din Sălaj

Peste 50 de sălăjeni au ajuns la închisoare


Aproape 90 de mandate şi sentinţe penale au pus în aplicare poliţiştii sălăjeni, în cele nouă luni ale acestui an. Faptele pentru care persoanele au fost încarcerate fac obiectul infracţiunilor contra patrimoniului şi la regimul circulaţiei rutiere


În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale-Compartimentul Urmăriri au pus în executare 87 de mandate şi sentinţe penale.

Dintre acestea 18 au fost mandate de arestare preventivă, 54 de executare a pedepsei cu închisoarea, un mandat european de arestare şi 14 sentinţe penale.

Majoritatea faptelor pentru care au fost încarcerate persoanele fac obiectul infracţiunilor contra patrimoniului şi la regimul circulaţiei rutiere.

Alte opt persoane, care posedă mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, domiciliate pe raza judeţului Sălaj, au fost localizate şi sunt arestate provizoriu pe teritoriul altor state (Franţa, Italia, Spania, Cipru etc.) , în vederea predării/extrădării către România.

Exemple:

►Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare, la data de  10 iunie a.c.,  un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Zalău, pe numele unui tânăr de 28 de ani, din comuna Mirşid.

Cel în cauză a fost condamnat la o pedeapsă de un an închisoare pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă comisă în luna august 2018, în municipiul Zalău.

►Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Plopiş, au pus în aplicare la data de 25 iunie a.c., un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Sălaj, pe numele unui tânăr de 19 ani, din comuna Plopiş.

Cel în cauză a fost condamnat la o pedeapsă de 8 ani şi 8 luni închisoare pentru pornografie infantilă, rele tratamente aplicate minorilor, agresiune sexuală şi act sexual cu un minor. Faptele au fost comise în perioada ianuarie 2017-iulie 2018, în Şimleu Silvaniei.

Cei în cauză au fost depuși în Centrul de Reţinere si Arestare Preventivă Sălaj, ulterior fiind transferați la penitenciar în vederea executării pedepsei.

►Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, au pus în aplicare la data de 13 septembrie a.c., un mandat european de arestare, emis de autoritățile din Germania, pe numele unui tânăr de 31 de ani.

La data de 13 septembrie a.c., în urma unei acțiuni desfășurată de Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale a fost identificat un tânăr de 31 de ani, din județul Satu Mare, pe numele căruia, autoritățile din Germania au emis mandat european de arestare, pentru comiterea unei infracțiunii de furt.

Cel în cauză a fost prezentat Curții de Apel Cluj, pentru validarea mandatului.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj