Connect with us

Ştiri din Sălaj

Un spectacol despre mame  pe care ar trebui să-l vadă toți bărbații 

În prag de sărbători compania Cultură’n Șură revine în Sălaj cu un spectacol despre experiența maternității în societatea românească contemporană. Spectacolul „BabyBlues” este inspirat din experiențele reale ale unor mame și abordează tema cu delicatețe și umor, oferind o perspectivă amplă asupra situațiilor cu care se confruntă femeile care nasc și își cresc copiii în diferite medii sociale.

Programul reprezentațiilor este următorul:

Zalău: 17 decembrie, ora 19:00 /  Kalvineum (Strada Corneliu Coposu, nr. 17)
Jibou: 18 decembrie, ora 19:00 / Casa de Cultură
Șimleu Silvaniei: 19 decembrie, ora 18:00 / Casa de Cultură

Intrarea este gratuită și se face pe bază de rezervare printr-un mesaj la rezervari@culturansura.ro sau prin SMS la numărul de telefon 0730.959.793, menționând numele, data și numărul de locuri dorit.

Turneul este finanțat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, partenerul de tradiție al proiectului Cultură’n Șură.

Într-un decor minimalist, luminat cu multă măiestrie, îmbrăcate neutru, actrițele Lavinia Cosma, Florentina Năstase și Ana Turos interpretează o multitudine de personaje care colorează și animă scenă după scenă, dezvăluind publicului nenumărate fațete ale materninății.

„BabyBlues” este un spectacol-documentar dureros de cinstit și în același timp o sursă de bună-dispoziție: ai întâlnit și tu în parc babe băgăcioase care nu te lasă să-ți vezi de treabă, știi și tu vreo mătușă care „poate să deoache” sau vreun funcționar zeflemist care te-a făcut să te simți că-i irosești timpul prețios.

Spectacolul s-a născut din nevoia de a discuta despre un subiect sensibil – depresia post-natală și greutățile prin care trec mamele în societatea românească, și a reieșit un spectacol ca-n viață: plângi și-apoi râzi când îți amintești de ce-ai plâns cândva. Scopul acestor reprezentații, dincolo de rolul de divertisment al teatrului este acela de a evidenția felul în care societatea se raportează la această afecțiune, sau mai bine zis, felul în care o ignoră. Depresia post-natală afectează 1 din 7 mame.

Regia și dramaturgia: Victor Olăhuț
Distribuția: Lavinia Cosma, Florentina Năstase, Ana Turos
Interviuri: Alina Căprioară
Transcrieri: Adriana Sână

Parteneri: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Teatrul Studențesc Podul, Romania Educab, Tur Cento Trans, Ark Media Advertising

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj