Connect with us

Ştiri din Sălaj

Târât în instanţă de procurorii sălăjeni, primarul comunei Bălan a fost achitat definitiv


Povestea unui primar târât în instanţă aproape patru ani, care a fost ridicat de acasă de 8 jandarmi, a fost reţinut şi apoi arestat la domiciliu, fiind declarat la final nevinovat de două instanţe judecătoreşti, iar ultima a fost Curtea de Apel Cluj


În toamna anului 2015, Isaia Maghiar – primarul comunei Bălan, era acuzat de abuz în serviciu de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Pe adresa primarului de Bălan au existat nu mai puţin de patru capete de acuzare, în trei cazuri a fost vorba de abuz în serviciu şi unul de conflicte de interese.

Reţinut mai întâi pentru 24 de ore, Isaia Maghiar a primit de la Judecătoria Zalău propunerea de arestare preventivă. Magistraţii au respins sesizarea procurorilor şi au dispus măsura arestului la domiciliu. Pentru un om cu frica lui Dumnezeu, această măsură a apăsat mult pe sufletul său, cu atât mai mult cu cât primarul a spus încă de la bun început că e nevinovat şi că aceste procese au fost “fabricate”.

În timp, primarul din Bălan a ieşit de sub “lupa” procurorilor, dar acesta a fost plimbat într-un proces anevoios ce a durat aproape patru ani!?

Anul trecut, Isaia Maghiar a fost achitat de Judecătoria Jibou, dar Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou a făcut apel, iar cauza a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj.

În această toamnă, mai exact pe data de 25 septembrie, completul de judecată al Curţii de Apel, format din doi judecători, a decis achitarea definitivă şi irevocabilă a primarului din comuna Bălan, Isaia Maghiar.

Astfel, instanţa a emis decizia penală Nr. 989/A/2019, porivit căreia magistraţii clujeni resping ca nefondat apelul declarat de procurorii jibouani împotriva sentinţei penale de achitare a Judecătoriei Jibou din 7 decembrie 2018.

După aproape patru ani de incertitudini, primarul Bălanului e curat ca lacrima atât din punct de vedere sufleteşte, cât şi juridic. Cine plăteşte, însă, calvarul prin care a trecut Isaia Maghiar?

„Am avut o supărare sufletească pentru că fără să fiu vinovat, mi s-a întocmit un proces penal care a durat mai bine de trei ani şi opt luni. Au fost patru capete de acuzare care niciunul nu s-a dovedit a fi real. Îmi pare rău că în România se întâmplă ca oamenii nevinovaţi să fie târâţi patru ani şi după care să ţi se spună senin că fapta nu există. Am fost supărat pentru că ştiam că nu sunt vinovat, nu meritam să mi se întâmple aceste lucruri, pentru că deşi lucrez de 48 de ani, nu am fost un om care să bag mâna în bugetul statului. Am fost un om care a trăit la ţară, am învăţat să fiu un om cinstit, corect şi să nu umblu la ceea ce nu este al meu. Acum, la terminarea procesului, mă simt degajat de aceste nedreptăţi care mi s-au făcut şi vreau să vă spun că nici în timpul procesului nu mi-am făcut probleme că voi putea fi condamnat, pentru că ştiam că nu sunt vinovat. Mă gândeam la variantele pe care le-au găsit alţii şi să nu fiu condamnat nevinovat. Dar, mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat cu bine şi am putut demonstra şi celor care mi-au făcut dosarul şi opiniei publice că sunt un om corect şi nu am adus niciun prejudiciu comunei şi m-am luptat cu toată puterea mea să fac ceva pentru comună şi să fie cât mai bine. Atât locuitorii comunei Bălan, cât şi eu ca primar am dorit să beneficiem de toate oportunităţile programelor care s-au relansat în România. Nu am văzut o altă preocupare decât să fac pentru comună tot ceea ce se poate face bun”, a declarat primarul Isaia Maghiar pentru Ştirile din Sălaj.

Interesant de spus faptul că Isaia Maghiar este primarul comunei Bălan încă din 2000, câştigând fără prea mari emoţii nu mai puţin de cinci  mandate, iar în anul 2020 este pregătit să candideze pentru al şaselea mandat consecutiv.

“Vreau să îmi duc la îndeplinire toate proiectele aflate în derulare sau care urmează să demareze pe raza comunei noastre în primăvara anului viitor”, a mai precizat primarul din Bălan.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj