Connect with us

DIVIZIA A1

Volei Municipal Zalău, faţă în faţă cu campioana României


În penultima etapă a turului, Volei Municipal Zalău are parte de un meci extrem de dificil, urmând să joace în deplasare la Arcada Galaţi, liderul din Divizia A1, care este cotată cu prima şansă la un nou titlu


Sâmbătă, ora 17.00, la Galaţi:

Arcada Galaţi – Volei Municipal Zalău

Până în etapa a VII-a din Divizia A1, Volei Municipal Zalău a avut un singur meci dificil, cel cu Dinamo, de la Bucureşti, pe care l-a şi pierdut. În rest, gruparea de sub Meseş a întâlnit adversari mult mai slab cotaţi. Chiar dacă în unele jocuri a avut o evoluţie mai ştearsă, vicecampioana a reuşit şase victorii, cu 3 – 0 şi 3 – 1, astfel că a ajuns în preajma liderului.

Finalul de tur reprezintă şi un moment al adevărului pentru formaţia antrenată de Bogdan Tănase, care în ultimele două runde din 2019 întâlneşte două contracandidate la primele locuri. Este vorba de Arcada Galaţi şi SCMU Craiova. Sâmbătă, în cadrul penultimei runde din tur, Volei Municipal Zalău joacă pe terenul campioanei, care ocupă fotoliul de lider, având cu 3 puncte mai mult decât formaţia sălăjeană, asta deoarece  a disputat în devans jocul cu Explorări Baia Mare.

Formaţia antrenată de Sergiu Stancu are şapte victorii, dar şi o înfrângere pe terenul lui Dinamo.

Şi în acest campionat, Arcada este cotată tot cu prima şansă la un nou titlu, având în lot o serie de jucători valoroşi, majoritatea fiind voleibalişti străini, Hernan, Terzic, Georgiev, Klapwijk,  Bissette, Cabrera, Kollo, Carrasco sau Almeida. Volei Municipal Zalău nu a prea contat la meciurile de la Galaţi din ultimele sezoane, dar speră ca sâmbătă să aibă o evoluţie bună şi să se întoarcă cu punct sau puncte pentru a nu pierde contactul cu primul loc.

În duelul dintre campioana şi vicecampioana en-titre, Arcada Galaţi pare să pornească cu prima şansă având în vedere că joacă în faţa propriilor fani.

Pentru ambele echipe va fi ultimul meci înaintea partidelor de săptămâna viitoare din cupele europene.  Arcada Galaţi a fost eliminată din Liga Campionilor de Vojvodina Novi Sad şi continuă în CEV Cup unde va întâlni în 16-imi echipa din Finlanda, Savo Volley Kupio, în timp ce Volei Municipal Zalău va juca în Cupa Challenge, urmând să întâlnească pe Gentofte Volley, partida tur fiind programată în Danemarca, pe 11 decembrie.

”Cele două echipe sunt apropiate în clasament şi va fi un meci disputat. Cine va câştiga cred că va fi pe locul 1 de Crăciun. Dacă vom juca cel mai bun volei al nostru, cred că suntem favoriţi. În ceea ce priveşte lupta la titlu, nu pot să vorbesc despre Zalău, dar Arcada Galaţi se va lupta întotdeauna pentru titlul naţional”, ne-a declarat Julien Bissette, jucătorul Arcadei Galaţi.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1