Connect with us

CUPA ROMANIEI

Cipricom intră în istoria minifotbalului!

După Macrogroup, care a cucerit titlul de campioană naţională chiar la ediţia inaugurală, gruparea condusă de Ciprian Pop devine a doua echipă din Sălaj care câştigă un trofeu la nivel naţional

Probabil că transferul de la Focus a “tripletei” compuse din Toth Karoly, Florin Vaşvari şi Cristian Crişan a reprezentat cea mai bună mişcare pentru gruparea condusă de Ciprian Pop. Imediat, a urmat ascensiunea celor de la Cipricom, care au fost la aun pas de a câştiga titlul de vicecampioană judeţeană.

Răzbunarea a venit la turneul final al Cupei României, unde Nicu Şnador şi compania au răsturnat toate calculele, reuşind câştigarea trofeului. "ncă din start, formaţia sponsorizată de lanţul de magazine Cipricom a avut un parcurs fără greşeală, fiind una dintre puţinele echipe ce au acumulat maxim de puncte în faza grupelor. Mai mult, am consemnat şi un golaveraj extraordinar: 24 – 2! În optimile de finală, şi-a făcut apariţia în echipă şi Toth Karoly, revenit după o competiţie a ISU Sălaj. Acest lucru s-a văzut rapid, astfel că hunedorenii de la Athletic nu au avut nicio şansă în faţa zălăuanilor, care au înscris de patru ori. La puţin timp, am consemnat accidentarea “vârfului de lance”, ne referim la Daniel Sabău, cel care marcase 9 goluri în primele patru meciuri. Din păcate, acesta nu a mai putut continua competiţia, fapt care a mai slăbit forţa de atac. Şi asta, chiar înaintea partidei cu Expo Mediaş, una dintre favoritele întrecerii. La capătul unui meci echilibrat, se părea că niciuna dintre combatante nu va găsi drumul spre poartă. A venit, însă, “scăriţa” lui Marius Cozma, care a declanşat isteria în tribune, mai cu seamă că meciul se apropie de final. Medieşenii nu s-au împăcat cu ideea eliminrăi premature, astfel că s-au aruncat cu toate forţele în atac şi au marcat golul egalizator, când mai erau doar câteva zeci de secunde de joc. Astfel, meciul a fost trimis în prelungiri. Destinul a făcut ca loviturile de departajare să se execute la concurenţă cu cele trei lovituri de la 11m din partida Paraguay – Spania, care rula pe ecranul televizoarelor de la marginea terenului, astfel că mulţimea spectatorilor nu mai ştia unde să privească, deoarece suspansul era peste tot. Dacă în Africa de Sud se ratau toate cele trei lovituri de la punctul cu var, la Zalău, ai noştri au fost de neoprit, transformând toate loviturile.

Astfel, Cipricom era în semifinale, unde trebuia să dea piept cu bănăţenii de la WMT Timişoara. Sâmbătă dimineaţa, echipa lui Ciprian Pop a intrat pe terenul Bazei “ONIX” la doar câteva secvenţe după ce Euro Glia obţinuse biletele pentru marea finală. Poate a fost un element de motivare în plus pentru Cipricom, care a stăpânit meciul atât tehnico-tactic, cât şi teritorial, marcând de două ori până la pauză. În repriza secundă, zălăuanii au conservat avantajul, iar la final sărbătoareu calificarea în ultimul act al competiţiei. Având şi avantajul moral al victoriei din finala mică, Nicu Şandor şi compania au intrat mai bine în meciul disputat cu trofeul pe masă, deschizând scorul printr-o “ghiulea” de la distanţă a lui Toth Karoly. Susţinută de pe margine de o mulţime de suporteri veniţi special de la Nuşfalău, Euro Glia a echilibrat disputa şi a trecut de câteva ori pe lângă egalare. Inevitabilul s-a produs cu câteva minute înainte de pauză, când Kallai Geza a înscris din apropiere, printr-un şut puternic, sub bară. Repriza secundă a fost a zălăuanilor, care au mai marcat de două ori, prin Bogdan Filip şi Florin Vaşvari, după care au conservat rezultatul până la final. Ultimul fluier al arbitrilor a adus un succes meritat al celor de la Cipricom, care au ridicat trofeul deasupra capului, în uralele susţinătorilor din tribune.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPA ROMANIEI