Connect with us

Ştiri din Sălaj

CUTREMURĂTOR. Asistentă din Sălaj, anchetată după ce și-a aruncat pruncul la gunoi


O asistentă din Sălaj este anchetată după ce, în urmă cu șase ani a născut o fetiță pe care a aruncat-o la gunoi. În urmă cu 6 ani, pe 15 ianuarie 2013, un orădean anunţa la 112 că a găsit un bebeluş abandonat pe un tomberon. Fapta ei s-a aflat după ce s-a dus să își depună actele pentru căsătorie


Asistentă din Sălaj, anchetată după ce și-a aruncat pruncul la gunoi. Fapta ei s-a aflat după ce s-a dus să își depună actele pentru căsătorie

Locatar al imobilului, bărbatul auzise scâncetele copilului şi, când a ieşit la geam, a zărit mogâldeaţa înfofolită în pături, aşezată pe pubelă. A coborât, l-a luat şi l-a dus în casă, iar apoi a sunat la 112.

„Fetiţa are aproximativ două săptămâni şi pare sănătoasă”,

declara la vremea respectivă BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Alina Fărcuţa, notează Bihoreanul.

Deși s-au făcut cercetări, la vremea respectivă nu s-a găsit mama bebelușului, însă adevărul a ieșit la iveală șase ani mai târziu.

 

Brigitta Adi a mers la Serviciul de Evidență a Persoanelor din Zalău să-și depună actele pentru căsătoria civilă. Angajații au aflat că ea născuse și există și un certificat de naștere al fetiței.

Chemată în instanță, femeia nu și-a recunsocut fapta, dar apoi a cedat presiunilor anchetatorilor și a revenit asupra declarației, recunoscându-și fapta, cu mențiunea că a stat ascunsă în apropiere pentru a se aigura că bebelușul va fi găsit de cineva.

Se pare că Brigitta Adi era elevă în ultimul an de liceu la CNS Zalău când a născut, iar sarcina era cunoscută de familie și apropiați. A născut la un spital din Oradea fără a prezenta un act de identitate, motiv pentru care la externare a fost nevoită să completeze un formular în care și-a trecut numele său și al tatălui.

Ce s-a întâmplat cu bebelușul

Imediat după ce a fost găsită, fetița a fost dusă la spital, fiind diagnosticată cu pneumonie şi internată pentru câteva zile, timp în care poliţiştii au sesizat DGASPC Bihor. Copilul a fost dat în plasament de urgenţă şi a fost adoptat de o familie din Oradea, primind un nou CNP și un nume.

Acum fetița are șase ani și nu știe că a fost părăsită la naștere.

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

  1. ion

    4 December 2019 at 7:59

    neam cu arthur szekely! ce sa te astepti?

  2. Vai,vai

    4 December 2019 at 16:14

    Foarte trist….nici animalele nu și abandonează puii..ar fi putut face școală de asistente și să să aibă grijă și de copilaș….oare nu are mustrați de conștiință?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj