Connect with us

Ştiri din Sălaj

Vezi cum împart liberalii “ciolanul” cu PMP, ALDE şi UDMR


Ce pretind ALDE, PMP și UDMR de la Guvernul Orban: Prefecți, secretari de stat, șefia mai multor autorități și agenții guvernamentale, oameni în consiliile de administrație ale companiilor de stat


Partidele care au votat învestirea guvernului liberal condus de Ludovic Orban negociază intens în această perioadă o serie de funcții în schimbul sprijinului lor parlamentar, potrivit surselor politice consultate de G4Media.ro.

Partidele care au susţinut instalarea Guvernului Orban, cer instalarea propriilor oameni în funcții de prefecți, de secretari de stat, de șefi de autorități și agenții guvernamentale, șefi de companii de stat sau membri în consiliile de administrație.

ALDE vrea prefecţi în 5 judeţe şi preluarea unor companii energetice

Deocamdată, în această fază, ALDE a cerut și primit de la PNL 5 funcții de prefect și 23 de funcții de subprefect, dar și conducerea unor importante companii energetice, plus oameni în consiliile de administrație la mari companii de stat.

Se pregăteşte o fuziune PNL-ALDE

Surse citate de Comisarul.ro spun că Tăriceanu cere de la Orban două locuri eligibile de parlamentar, pentru el și Chițoiu, în schimbul fuziunii cu PNL. Fuziunea ar urma să aibă loc înaintea alegerilor parlamentare, anticipate sau la termen, și s-ar face prin absobția ALDE în PNL.

PMP se luptă să obţină tot ce se poate

La rândul lor, cei de la PMP vor trei prefecți, opt secretari de stat, șefia Autorității Naționale pentru Cetățenie, șefia Direcției pentru Relația cu Republica Moldova, plus conducerea a două sau trei agenții de stat. Potrivit surselor G4Media.ro, și cei de la PMP sunt interesați de domeniul energetic, în special de cel al gazelor, unde doresc instalarea unui secretar de stat.

Senatorul sălăjean Cristian Lungu a anunţat deja că PMP va primi funcţia de subprefect la Cluj.

UDMR se bazează pe faptul că liberalii nu-i vor demite din funcţiile deja obţinute

În schimb, maghiarii de la UDMR nu au cerut funcții noi, ci se bazează că liberalii nu îi vor demite pe oamenii lor aflați deja în diverse posturi, precum secretarii de stat la Educație și Finanțe.

Aici amintim că UDMR Sălaj are un secretar de stat în Ministerul Educaţiei pe Irina Kovacs- fostă inspectoare adjunctă la ISJ Sălaj. O poziţie primită de UDMR este cea de preşedinte ANSVSA, funcţie cu rang de secretar de stat ocupată de zălăuanul Csutak Nagy Laszlo. UDMR îl mai susţine şi pe Alexandru Vegh în funcţia de subprefect al Sălajului, care după demisia lui Florian Florin a preluat atribuţiile de prefect.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj