Connect with us

Ştiri din Sălaj

PSD a depus o moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu

Senatorul social-democrat Eugen Teodorovici a anunţat, luni, în plen, depunerea moţiunii simple intitulate „Guvernarea PNL, numele tău este austeritate”, acțiunea care îl vizează pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

„Grupul parlamentar al PSD din Senat depune moţiunea simplă cu titlul „Guvernarea PNL, numele tău este austeritate”,

a declarat Teodorovici.

În context, preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a propus programarea dezbaterii moţiunii pentru luni, săptămâna viitoare.

„Potrivit art. 166, la moţiunile simple, termenul maxim este de şase zile, în consecinţă, eu vă propun să fie săptămâna viitoare, probabil luni, să programăm moţiunea simplă. După verificare, vă voi anunţa dacă au fost semnăturile necesare”,

a spus Meleşcanu.

Ludovic Orban: Sunt jenanți cei de la PSD

În replică, premierul Ludovic Orban a declarat că reprezentanţii PSD sunt „jenanţi” prin depunerea la Senat a unei moţiuni simple împotriva ministrului Finanţelor, după „dezastrul” bugetar şi financiar pe care l-au creat.

Deputatul PSD, Iuliu Nosa – vicepreşedinte al Comisiei Buget, Finanţe din Camera Deputaţilor, a declarat pentru Ştirile din Sălaj că:

“Este o decizie politică la nivelul grupului PSD de la Senat. Având în vedere declaraţiile făcute de la preluarea mandatului şi până acum, a domnului ministru Cîţu, pe tema bugetului României şi a modului în care el a fost gestionat (nr. Ministerul Finanţelor), sunt convins că moţiunea de cenzură depusă are toate şansele să treacă fără urmări deosebite.

Trebuie atenţionat acest individ că bugetul ţării şi finanţele României nu sunt un joc pe care-l poate face orice iresponsabil. În susţinerea celor declarate de mine, este suficient să vedem cursul valutar euro-leu şi dobânda la împrumuturile făcute de stat în anumite perioade şi de la anumite bănci.”

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj