Connect with us

CUPA ROMANIEI

Euro Glia Nuşfalău, de la agonie la extaz

Primită în competiţie doar ca un bonus acordat Sălajului, Euro Glia a avut un start catastrofal, pierzând primele două jocuri, după care a avut o revenire de senzaţie, ajungând până în finala mare!

Euro Glia a ajuns la turneul final al Cupei României doar ca urmare a strădaniilor depuse de Ioan Onicaş – vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale de Minifotbal. Practic, formaţia de pe Valea Barcăului a fost a patra reprezentantă a Sălajului primită în competiţie. Conducătorii echipei au declarat imediat că vor face tot posibilul pentru a avea o prestaţie deosebită, care să răsplătească încrederea acordată. “Vrem să avem cea mai bună clasare dintre toate echipele sălăjene”, declara Osz Andrei. Cu o armată de clujeni în lot, Euro Glia a avut însă un debut catastrofal, fiind umilită de Ştiinţa Galaţi, cu un incredibil scor de 7 – 1!

Supărat la culme, Osz Andrei a hotărât să-şi ia echipa şi să plece acasă, fiind apoi cu greu oprit din drum, la capătul unei munci de lămurire de aproape o oră. Astfel, s-a continuat lupta, însă numai cu jucătorii din Nuşfalău (excepţiile fiind zălăuanii Jula, Petran şi Iepure), dar fără armata clujeană, cea care se dovedise a fi reprezentat din nou o idee falimentară, la fel ca şi în Cupa României, unde  a fost surclasată de Sportul Sălăjean. În faţa “vulturilor” din Dej, echipa Nuşfalăului a primit gol încă din startul partidei, după care a alergat în zadar după egalare.  Meciul s-a terminat cu o victorie la limită a dejenilor, astfel că Euro Glia a bifat a doua înfrângere. Având şi un golaveraj dezastruos (1 – 8), Orban Robert şi compania mai aveau speranţe de doi bani la calificare. Cu toate acestea, gruparea condusă de Osz Andrei, Kelemen Istvan şi Cseke Ludovic a crezut în şansa ei şi a început în forţă ultimul meci al grupei, cu Calia Press Bucureşti, astfel că avea un avans de trei goluri la pauză. Formaţia din capitală a revenit în debutul actului secund, marcând de două ori. "n căutarea unui succes care să-i asigure pe ultima sută de metri o calificare de pe locul trei, Euro Glia avea nevoie şi de golaveraj, astfel că a făcut absolut tot ce-i stă în putinţă pentru a obţine o victorie la scor. Şi imposibilul s-a produs, astfel că “alb-verzii” au acces în optimi.

Aici au dat piept cu Quasar Deva, formaţie ce s-a impus categorie în Grupa F, unde a câştigat toate cele trei partide susţinute. Şi în faţa sălăjenilor, hunedorenii au avut avantaj la pauză, dar Gabor Gabor a restabilit egalitatea, trimiţând jocul la loteria loviturilor de departajare. Chiar dacă nu este un specialist la astfel de execuţii, Ciprian Petran, denumit şi “olandezul zburător”, a reuşit să pareze o lovitură, trimiţând Euro Glia în sferturi! Adversara a fost una mai modestă decât cea din optimi, dar şi de această dată ne-am confruntat cu o deschidere de scor din partea adversarilor, astfel că cei din Nuşfalău au alergat după egalare. Zeiţa Fortuna le-a surâs şi de această dată, astfel că, la pauză, Euro Glia era în avantaj, un avantaj care s-a menţinut până la final, deoarece în partea a doua a jocului nu s-a mai înscris niciun gol. Aşadar, ne confruntam cu o nouă premieră aabsolută: o echipă comunală într-o finală de turneu naţional la minifotbal! Sigur, şi pentru cei din Nuşfalău era vorba o performanţă deosebită, însă ambiţioşii fotbalişti nu s-au oprit aici, bifând o victorie dramatică şi în semifinala cu Terramold Iaşi. Orban Robert a reuşit deschiderea scorului, realizând scorul la pauză. În partea a doua a meciului, moldovenii au egalat în urma unei faze simple, după care au atacat cu toate liniile. Fără efect, astfel că ne pregăteam să asistăm din nou la loteria loviturilor de departajare. A venit, însă, un moment magic al fundaşului Claudiu Jula (foto), care a urcat în atac şi a marcat golul victoriei, când mai erau doar câteva secunde de joc! Euro Glia era în finala mare!

Sorţii i-au adus în faţă o altă echipă sălăjeană, Cipricom, reeditându-se, practic, finala mică a Cupei României. Şi de această dată, cea care s-a impus a fost formaţia condusă de Ciprian Pop, însă nu fără emoţii, Euro Glia evoluând cu multă ardoare, pentru a satisface mulţiumea spectatorilor veniţi tocmai de la Nuşfalău, pentru a-şi încuraja favoriţii. Astfel, Euro Glia a revenit de la 0 – 1, după reuşita lui Kallai Geza, însă Cipricom a mai înscris de două ori. La al şaptelea meci în doar trei zile, Orban Robert şi compania au mai avut suflu pe final, astfel că marea finală s-a încheiat cu victoria celor de la Cipricom.

Osz Andrei – conducătorul echipei:

“Am fost surpriza plăcută a competiţiei”

Neînţelegerile interne au fost la un pas de a scoate echipa din competiţie, în mod prematur. “Eu nu am putut fi la teren chiar la debut, din cauza unor probleme de serviciu. Deşi ne-am înţeles să trimitem în teren echipa cu care am evoluat la Cupa <Bergenbier>, Ioan Zirbo (n.r. delegatul echipei) a introdus în teren jucătorii clujeni, care au înregistrat un eşec ruşinos. Am luat o decizie importantă: aceea de a renunţa la clujeni. Efectele au apărut doar a doua zi, în ultimul meci din grupe, un meci de a fi sau a nu fi. Băieţii au manifestat o imensă dorinţă de afirmare şi cu puţin noroc am reuşit să mergem mai departe. Au urmat cele mai bune două meciuri ale noastre. În sferturi, deşi eram obosiţi şi sleiţi de puteri, am jucat cu sufletul, iar puterea noastră de luptă a fost mai mare decât valoarea adversarilor. Astfel, am reuşit să trecem de formaţia care eliminase câştigătoarea Cupei României din Sălaj, mă refer la Autoland Hosu. A urmat o noapte lungă, în care am analizat pe toate părţile partida din semifinale, cu Terramold Iaşi. Am crezut că va fi sfârşitul ascensiunii noastre, dar spiritul de luptă ne-a ajutat din nou. Ne-am comportat ca o familie şi am reuşit să ne calificăm în finala mare, devenind surpriza competiţiei. Cei trei băieţi din Zalău, mă refer la Claudiu Jula, Cipri Petran şi Ciprian Iepure, s-au intergrat perfect în mecanismul nostru. În ultimul act am făcut cel mai slab meci al nostru, aceasta şi datorită valorii superioare a adversarului, pe care nu pot decât să-l felicit”, au fost cuvintele prin care Osz Andrei a caracterizat parcursul echipei sale. Cât priveşte faptul că o finală naţională s-a disputat între două echipe sălăjene, conducătorul celor de la Euro Glia a adăugat: “Pentru noi, oricum a fost o performanţă extraordinară. Imi pare rău pentru celelalte echipe din Sălaj, dar acesta este sportul. Faptul că finala a fost una sălăjeană denotă valoarea fotbalului sălăjean pe teren sintetic şi confirmă faptul că în Sălaj avem o competiţie de nivel înalt. Nu pot să nu remarc excelenta organizare. Putem fi mândri că Zalăul a găzduit cu succes o asemenea competiţie. Fără implicarea domnului Ioan Onicaş nu s-ar fi putut realiza acest lucru. Îi mulţumesc pe această cale pentru faptul că ne-a ajutat să ne înscriem în competiţiei, deoarece noi nu am fi ajuns aici fără sprijinul dânsului. Nu voi încheia, însă, fără a aduce mulţumiri speciale galeriei, în frunte cu primarul comunei – Radu Mate, pentru sprijinul adus echipei, mai ales în finală”.

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPA ROMANIEI