Connect with us

Ştiri din Sălaj

Primăria Zalău anunţă că Citadin este pregătită pentru deszăpezire


În cadrul conferinţei de presă de azi, primarul Ionel Ciunt a anunţat că firma Citadin este pregătită pentru acţiunile de deszăpezire în sezonul de iarnă 2019-2020.


Amintim că, Primăria Zalău desfăşoară serviciul de deszăpezire se face în regie proprie, prin societatea din subordine CITADIN Zalău. Suma alocată pentru deszăperzirea oraşului este la nivelul sumei de anul trecut, adică 1 milon de lei din bugetul local, cu posibilitate a se suplimenta, dacă situaţia o impune.

Firma Citadin Zalău are asigurat un stoc de materiale:

  • 22o tone de sare
  • 350 metri cubi de nisip cu sare
  • 200 metri cubi nisip
  • 5 tone clorură de magneziu
  • 1.850 kilograme clorură de calciu

Clorura de magneziu şi clorura de calciu este folosită, în special pe zonele unde există pavaje pe trotuare.

“Acest stoc de materiale este la nivelul spaţiilor de depozitare pe care îl avem acuma şi putem să-l suplimentăm. Avem încheiate contracte cu furnizorii de acest tip de materiale şi pe măsură ce vor fi consumate , vom completa stocul de materiale.”

a declarat Ionel Ciunt.

Pentru activitatea de deszăpezire sunt pregătite 20 de utilaje de diferite tipuri:

  • răspânditor de material antiderapant, răspânditor de material antiderapant cu lamă, buldoexcavatoare, auto pentru intervenţia manuală cu material antiderapant, tractor cu lamă, autogreder, încărcător frontal, ATV cu lamă.

Planul de intervenţie – prioritate zonele cu declivitate, spitale şi şcoli

“Strategia noastră sau modalitatea de acţiune va fi în următoarea manieră. Prima dată acţionăm pe zonele cu declivitate pentru anu bloca circulaţia în zonele respective.

Zonele cu declivitate mare sunt: cartierul Ortelec, str. Gh. Doja, str. Kosuth Lajos, str. Voievod Gelu, urcarea spre Spitalul Judeţean şi dealul Aghireşului. Dacă aici lucrurile sunt rezolvate atunci vom intervenii în zona spitalelor, a unităţilor de învăţământ şi după vom intervenii în cartiere.”

a declarat primarul Ionel Ciun.

La nevoie, primăria scoate la deszăpezit toţi muncitorii de la Citadin

“Avem pregătit un număr de 80 de persoane care acţionează şi lucrează pe schimburi pentru această activitate de deszăpezire, cu menţiunea că atunci când situaţia o impune, numărul lor poate fi dublat sau suplimentat cu un număr consistent.

Dacă avem căderi masive de zăpadă o să folosim tot personalul de la Citadin, inclusiv cei care au de lucru la pavaje şi cei care lucrează la atelierele mecanice.”

a declarat edilul. 

Fiecare utilaj are o echipă care îl însoţeşte, iar când pleacă din curtea Citadinului ştie exact care e traseul pe care îl face. Ştim exact străzile pe care vor acţiona fiecare utilaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj