Connect with us

Ştiri din Sălaj

Ionel Ciunt a semnat azi două contracte cu finanţare europeană, în valoare de 17,7 milioane de lei


În cadrul unei conferinţe de presă, organizată azi dimineaţă, 2 decembrie, la sediul Primăriei Zalău, primarul Ionel Ciunt a semnat două contracte cu finanţare europeană în valoare de aproximativ 4 milioane de euro. Trei străzi din Zalău vor fi reabilitate complet, iar lucrările încep în primăvară


Primul contract este “Modernizare coridor integrat de mobilitate urbană Axa Est-Vest strada Corneliu Coposu şi strada Avram Iancu”, în valoare de 12.774.689 lei din fonduri europene.

Termenul de execuţie al acestor lucrări este de 24 de luni, după ce se va emite ordinul de începere al lucrărilor. Perioada de garanţie pentru aceste lucrări este de 5 ani.

Tipurile de lucrări care se vor executa pe aceste două străzi sunt:

– reabilitare trotuare şi construirea unor piste de biciclete

– reabilitare carosabil rutier

– relocare şi protecţia utilităţilor

– introducerea în subteran a cablurilor de pe stâlpi

Executantul acestei lucrăr este o asociere de firme SC Avril şi SC Delcar, fiind câştigătorii licitaţiei publice.

Al doilea contract se referă tot la execuţia lucrărilor de “Modernizare coridor integrat mobilitate urbană axa Sud strada 22 Decembrie 1989” – tronsonul de la Peco Inserco spre Aghireş. Valoarea lucrărilor este de 5.023.734 lei.

Termenul de execuţie al lucrărilor este 12 luni de la data emiteri ordinului de începere a lucrărilor. Termenul de garanţie este 5 ani. În cadrul acestui contract se vor executa aceleaşi tipuri de lucrări – reabilitare trotuare şi construirea unor piste de biciclete, reabilitare carosabil rutier şi introducerea cablurilor de pe stâlpi în subteran. Constructorul este firma SC DrumConstruct.

“O să convenim cu constructorii şi în funcţie de graficul de lucrări pe care o să-l stabilim împreună o să dăm ordinul de începre. Nu ştiu dacă mai e posbil anul acesta să facă ceva lucrări acolo.Cel mai sigur de la începutul anului viitor vor începe să lucreze. Nu vrem să întârziem cu aceste contracte şi să ne trezim că nu ne încadrăm în termenele pe care le-am stabilit în contract. Cei doi constructori sunt firme sălăjene, sunt oameni cu care am mai lucrat, sunt oameni de-ai locului. Sunt societăşi comerciale cu care am lucrat foarte bine”,  a declarat primarul Ionel Ciunt.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj