Connect with us

Ştiri din Sălaj

Mii de conducători auto sancționați pentru viteză în Sălaj


Poliţiştii rutieri au depistat în trafic, în cele zece luni ale acestui an, peste 11000 de șoferi care nu au respectat regimul legal de viteză


În perioada 1 ianuarie-31 octombrie, poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru siguranța traficului rutier. În cadrul celor 95 de acţiuni desfăşurate, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii au aplicat 11067 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, în perioada de referință, pe acest segment, oamenii legii au reținut, în vederea suspendării, 746 premise de conducere.

Neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de drum şi trafic este prima cauză generatoare de accidente rutiere. Din această cauză, în cele zece luni ale acestui an, pe raza județului Sălaj, s-au înregistrat 22 de accidente de circulație grave, în urma cărora o persoană și-a pierdut viața și 23 au fost rănite grav.

Conducând preventiv, şoferii pot salva vieţi!

Viteza excesivă nu vă duce mai repede la destinaţia dorită!

Nu folosiţi telefonul mobil în timp ce conduceţi. Niciun mesaj nu este mai important decât viaţa participanţilor la trafic!

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă. Ca măsură complementară, dreptul de a conduce se suspendă pentru o perioadă de 90 de zile.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj