Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO REPORTAJ: Infrastructura rutieră din municipiul Zalău “înfloreşte”


Doar în cursul anului 2019, Firma Citadin, aflată în subordinea Primăriei Zalău, a reuşit să asfalteze 10 străzi din oraş, însumând aproximativ 12,5 kilometri. Valoarea lucrărilor  depăşeşte 10 milioane de lei, bani proveniţi din bugetul local


La invitaţia viceprimarului Teodor Bălăjel, în cursul acestei săptămâni ne-am deplasat pe străzile din oraş unde firma Citadin a executat lucrări ample de asfaltare şi modernizare.

În cursul anului 2019, nu mai puţin de 10 străzi, dintre care o parte erau de pământ, au văzut asfaltul mult aşteptat şi dorit de locuitorii din zonele respective.

Este clar, lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere sunt printre cele mai dorite de cetăţeni, pentru că odată realizate creşte confortul de mobilitate. Totodată, terenurile din respectiva zonă capătă o valoare de piaţă mai mare.

“Doar în acest an, în perioada martie – noiembrie, firma Citadin a executat lucrări de reparaţii curente, reparaţii capitale şi modernizare străzi în valoare de 10,58 milioane lei. Este vorba de 10 străzi pe care s-a intervenit: Bulevardul Mihai Viteazul, strada B. P. Haşdeu, strada Meseş, strada Pomilor, strada Romană, strada Ioan Barbu, strada Tuşer Teodor, strada Hunedoarei şi strada Petre Dulfu”, a declarat viceprimarul Teodor Bălăjel pentru Ştirile din Sălaj.

În total, s-au asfaltat şi modernizat aproximativ 12,5 kilometri, unde – evident – s-au executat şi lucrări de modernizare a străzilor: dotare cu mobilier stradal, lucrări de amenajare trasee pluviale, rigole, trotuare. De precizat că aceste străzi au fost modernizate din fonduri de la bugetul local.

“Ca şi beneficii, aceste investiţii aduc o mobilitate urbană mult mai bună, accese mult mai bune a cetăţenilor a atât pietonal, cât şi auto”, a mai spus “vicele” Teodor Bălăjel.

Printre străzile finalizate în ultima perioadă se numără strada Romană, strada Ioan Barbu şi strada Pomilor

“Mai avem de executat lucrări de modernizare pe strada Petre Dulfu. Cred că acest tip de lucrări creează un confort sporit cetăţenilor, iar noi vom continua să venim şi în anul 2020 cu lucrări de modernizare, lucrări de reparaţii curente şi lucrări capitale pe străzile din municipiu, altele decât pe cele care le avem pe Mobilitate urbană finanţate din fonduri europene”, a continuat Teodor Bălăjel.

Firma Citadin continuă lucrările de modernizare străzi şi în sezonul rece cu lucrări de pietruire

“Odată cu instalarea sezonului rece, staţia de asfalt se va opri. Încă mai profităm de vremea bună şi intervenim cu lucrări de amenajare accese la blocuri, curţi interioare la blocuri sau lucrări de reparaţii străzi. Iar, odată ce se instalează sezonul rece, noi apreciem că la finalul săptămânii viitoare vom opri staţia de asfalt. Continuăm însă cu lucrări de pietruire străzi, igienizare rigole pluviale, toaletare arbori. Evident, în această perioadă facem şi pregătirile pentru sezonul rece”,  a conchis viceprimarul Bălăjel.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj