Connect with us

Ştiri din Sălaj

Prefectul Sălajului, Florin Florian a organizat alegerile prezidenţiale “ca la carte”


Instituția Prefectului Sălaj a derulat toate acțiunile necesare pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor pentru Președintele României – turul II. 

Primul tur al alegerilor prezidenţiale au decurs fără evenimente majore, ceea ce arată că Prefectura Sălaj sub conducerea lui Florin Florian are capacitatea de a organiza alegerile în cele mai bune condiţii


La nivelul județului Sălaj sunt așteptați la urne 196.236 alegători, fiind organizate 312 secții de votare, pentru care au fost asigurate condițiile pentru funcţionarea corespunzătoare, respectiv dotarea tehnico-materială a acestora.

Până în prezent, au fost repartizate pe fiecare secție de votare materialele necesare procesului electoral: buletinele de vot (215.589), buletinele de vot anulate (312), timbrele autocolante (198.117) și ștampilele cu mențiunea „VOTAT”, ștampilele de control, tipizatele și rechizitele necesare și au fost luate măsurile necesare pentru asigurarea transportului materialelor electorale și asigurarea pazei pe durata acestuia.

De asemenea, a fost stabilit graficul de distribuire a transporturilor materialelor electorale către primari și președinții secțiilor de votare, predarea urmând a se realiza sâmbătă, 23 noiembrie și a fost asigurat personalul precum și spațiile necesare asigurării condițiilor pentru desfășurarea operațiunilor electorale și predarea materialelor către Biroul Electoral Județean Sălaj.

În organizarea alegerilor a existat o permanentă colaborare cu instuituțiile implicate în organizarea procesului electoral: Autoritatea Electorală Permanentă – Biroul Județean Sălaj, Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Sălaj, Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Sălaj, Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Porolissum” Sălaj.

“Turul întâi al acestui proces electoral în judeţul Sălaj a decurs fără probleme şi fără evenimente deosebite. Pentru turul al doilea suntem în grafic pe calendarul de activităţi.

Vreau pe această cale să mulţumesc structurilor MAI, precum şi celorlalte instituţii implicate în procesul electoral pentru buna şi eficienta organizare a procesului electoral.

Astăzi, 21 noiembrie, conducerea MAI, împreună cu celelalte instituţii centrale cu rol în organizarea turului doi al alegerilor prezidenţiale s-au aflat în sistem de video-conferinţă cu toate instituţiile judeţene implicate în procesul electoral care fac parte din comisia tehnică pentru alegeri (Prefectura, IPJ, IJJ, ISU, STS).

Pe cale de consecinţă am toate motivele să cred că turul doi al alegerilor prezidenţiale se va derula normal şi fără evenimente majore.” 

a declarat pentru Ştiri din Sălaj, prefetul Florin Florian. 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj