Connect with us

Ştiri din Sălaj

Bugetare participativă – doar 5 zile în care mai poţi vota proiectele propuse


Bugetare participativă Zalău este un proiect promovat de primarul Ionel Ciunt şi consilierul local Dorel Labo, prin care se doreşte implicarea cetăţenilor în luarea deciziilor privind îmbunătăţirea calităţii vieţii din oraşul nostru, în definirea priorităţilor şi a obiectivelor de investiţii din bugetul local 


Astfel, Primăria Zalău va cuprinde în bugetul anului viitor suma de 1.000.000 lei în vederea implementării proiectului “Propune pentru comunitatea ta, propune pentru Zalău”.

În cadrul acestui proiect au fost depuse nu mai puţin de 19 proiecte, iar Comisia de evaluare a finalizat la data de 5 noiembrie, analiza proiectele, astfel că au fost admise 6 proiecte care în perioada 6-25 noiembrie, zălăuanii le pot vota.

Cele 19 proiecte au fost analizate de către comisia desemnată de Consiliul Local al Municipiului Zalău, fiind validate 6 dintre acestea.

1. Realizare spațiu de depozitare temporară a mașinilor neutilizate, nefuncționale (Cel puțin 100 locuri de parcare eliberate de zălăuani);
2. Pădure urbană – pictură murală exterioară cu vopsea ce purifică aerul;
3. Demolare PT14 și amenajare locuri de parcare (Parcare);
4. Statuie Szikszai Lajos;
5. Treceri de pietoni “3D”;
6. Baie comunală socială.

Susținerea unui proiect poate fi exprimată prin vot, pe platforma https://participbuget.zalausj.ro/, până în data de 25 noiembrie.

Calendarul proiectului propus:

26 noiembrie – 6 decembrie – centralizare rezultate votare
6 decembrie – afişare rezultate

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj