Connect with us

Ştiri din Sălaj

În doar 5 zile, nu mai puţin de 29 de sălăjeni au rămas fără permisul de conducere


IPJ Sălaj a organizat o acţiune la nivel judeţean pentru a-i sancţiona pe cei care nu respectă legile în trafic


Indisciplina pietonilor, a bicicliștilor, viteza, neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor reprezintă principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Acesta este şi motivul pentru care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj a derulat, timp de 5 zile, la nivel judeţean, o acțiune pentru siguranța în trafic.

Astfel, în perioada 13 – 17 noiembrie, au fost organizate și desfășurate acțiuni prin care s-a urmărit prevenirea și combaterea acestor cauze ale accidentelor grave.

În prima zi a acțiunii, polițiștii au acționat, în special, pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor și vehiculelor. Următoarea zi s-a acționat pentru combaterea abaterilor săvârșite de către bicicliști și pietoni, iar în zilele următoare, acțiunea a vizat combaterea nerespectării regimului legal de viteză și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

Polițiștii au constatat patru infracțiuni la regimul circulației, iar pentru alte nereguli constatate au fost aplicate 575 de sancțiuni contravenționale la legislația rutieră (211 au fost pentru viteză neregulamentară, 15 au fost aplicate pietonilor, alte şase bicicliștilor, 325 pentru depășire neregulamentară, şase pentru neacordare de prioritate pietonilor, alte patru pentru neacordarea priorității vehiculelor, o sancţiune pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar diferenţa au constituit alte abateri.).

Au fost reținute 29 de permise de conducere și retrase 32 de certificate de înmatriculare.

La nivel judeţean, în cele 10 luni ale anului în curs, pe drumurile publice s-au înregistrat 118 accidente (7,81% mai puține față de aceeași perioadă a anului 2018), soldate cu decesul a 21 de persoane (cu 30%  mai puține) și rănirea gravă a altor 32 (cu 3% mai puține).

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj