Connect with us

Ştiri din Sălaj

Primăria Plopiş, alături persoanele vârstnice din comună


Chiar dacă dacă proiectul „Calitate şi echitate în servicii integrate medico-sociale” s-a încheiat, autorităţile locale de la Plopiş au găsit soluţii pentru ca mai mulţi bătrâni de pe raza comunei să beneficieze mai departe de servicii de calitate de natură socială şi medical


Printr-un Program de Cooperare Elveţiano-Român, Primăria comunei Plopiş obţinea în anul 2017 o finanţare de aproximativ 140.000 de euro.

Prin proiectul „Calitate şi echitate în servicii integrate medico-sociale”,  35 de vârstnici din localităţile Făgetu, Iaz şi Plopiş au beneficiat de servicii medicale, sociale şi de o masă caldă zilnic timp de 15 luni.

Totul s-a derulat prin Centrul Comunitar de Servicii Integrate Medico-Sociale (CCSIMS) din localitatea Iaz.

Chiar dacă proiectul s-a încheiat la finalul anului trecut (30 decembrie 2018), autorităţile locale au dorit să se implice în continuare pentru susţinerea acestor bătrâni.

Ca urmare, începând din anul 2019, Primăria a căutat soluţii, pentru ca activitatea să continue.

Astfel, numărul beneficiarilor a fost redus la 10 şi a rămas angajat un singur asistent social, un singur asistent medical şi un îngrijitor vârstnici la domiciliu.

Beneficiarii nu mai pot primi masa caldă, însă ei vor avea în continuare la dispoziţie aceleaşi servicii de calitate de natură socială şi medicală.

“Unitatea de îngrijire a vârstnicilor la domiciliu îşi desfăşoară în continuare activitatea şi avem 10 beneficiari. Sunt câte două persoane din Făget şi Iaz, iar restul din Plopiş. La serviciul de asistenţă comunitară avem un angajat asistent medical şi un îngrijitor, care îi vizitează pe vârstnici, le oferă medicamentaţia şi îi ajută la diferite probleme. În caz că au nevoie, vârstnicii sunt transportaţi la medicul de familie sau la spital”, ne-a declarat Andrada Bodea, asistent social în cadrul Primăriei Plopiş.

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri, 13 noiembrie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj