Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. 125 de pescari amendaţi de Jandarmeria Sălaj cu peste 20.000 lei


La sfârşitul săptămânii trecute jandarmii au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, în cuantum total de 2400 de lei


Sâmbătă, 16 noiembrie, jandarmii sălăjeni, împreună cu reprezentanţi ai A.J.V.P.S. Sălaj, au desfăşurat o acţiune în comun pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale la regimul piscicol, în zona lacului de acumulare Vârşolţ.

Unsprezece persoane au fost sancţionate pentru încălcarea condiţiilor prevăzute înpermis. Acestea au fost depistate în timp ce pescuiau cu un număr variind între cinci şi şapte undiţe sau cu mai mult de două cârlige per undiţă.

În aceeaşi zi, în zona râului Someş, pe raza localităţii Ciocmani, trei persoane au fost sancţionate contravenţional pentru: pescuitul fără permis, depozitarea deşeurilor pe malurile râurilor şi pescuitul resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale.

De la începutul anului şi până în prezent, pentru încălcări ale O.U.G. nr.23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, jandarmii sălăjeni au aplicat un număr de 125 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 21.350 de lei.

Veronica Ispas  – vicepreşedintele AJVPS Sălaj a avut o reacţie pe facebook după ce o echipă de jandarmi au efectuat un control pe lacul Vârşolţ.

“O PĂDURE DE BEȚE CU PRIPOANE!!!!!!
În noaptea de 15.11.2019 – control pe Varsolt , paznicul nostru Nicu Iacob împreună cu jandarmii. Din păcate….s-au găsit multe nereguli…: BEȚE cu PRIPOANE ( lăsate peste noapte de indivizi pe care nu-i pot numi pescari); pescuit cu mai mult de 4 undițe; pescuit cu mai mult de 2 cârlige pe băț;….etc. S-au dat multe amenzi, multe avertismente… 
MULȚUMESC JANDARMILOR și pescarilor care ne-au ajutat în această acțiune.
A Ț N Ț I E !!! Pescuitul pe VÂRȘOLȚ se practică respectând Regulamentul propriu al Clubului Pescarilor și legislația în vigoare!!!!”

este mesajul vicepreşedintelui AJVPS Sălaj, Veronica Ispas.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj