Connect with us

FOTBAL

SCM Zalău sparge gheaţa şi obţine prima victorie în deplasare


Echipa pregătită de Marius Paşca şi Alexandru Pop a făcut un meci bun la AFC Odorheiu Secuiesc şi a reuşit să se impună cu 1 – 0, ceea ce însemnă prima victorie şi totodată primele puncte obţinute de zălăuani pe teren străin


SCM Zalău s-a deplasat la Odorheiu Secuiesc pentru duelul cu o contracandidată la salvarea de la retrogradare. Echipa pregătită de Marius Paşca şi Alexandru Pop avea nevoie ca de aer de o victorie pe terenul formaţiei din judeţul Harghita, altfel, situaţia din clasament devenea şi mai dificilă.

Din fericire, nu a fost cazul, iar sălăjenii au făcut un joc perfect în Harghita şi au reuşit să obţină prima victorie din deplasare.

Jocul a fost destul de echilibrat în prima repriză şi ambele echipe au avut şansa de a deschide scorul, însă fără efect pe tabelă, cel puţin în primele 40 de minute.

Timpul se scurgea, iar cele două echipe se pregăteau să intre cu un scor alb la cabine, doar că Sebastian Duma a avut altă părere şi după o recuperare în propria jumătate, a driblat trei adversari şi a pasat excelent pentru Sebastian Culda care a finalizat elegant şi a deschis scorul cu patru minute înainte de finalul primei reprize.

Marius Paşca a folosit un sistem 4 – 4 – 2 ce a dat roade în prima repriză, dar la pauză a intrat Alex Turcu în locul lui Bogdan Boje şi SCM Zalău a jucat ceva mai defensiv.

Munca de la antrenamente s-a văzut în acest joc, în care gazdele au avut nu mai puţin de 12 cornere, dar sălăjenii s-au apărat exemplar şi au reuşit să ţină de rezultat până la final.

Un factor important la acest rezultat a fost şi portarul Andrei Pop care a avut câteva intervenţii salvatoare în partea secundă. S-a terminat 0 – 1 şi este o mare gură de oxigen pentru SCM Zalău.

“A fost un meci greu. AFC Odorheiu Secuiesc este o echipă bună, iar la noi încă se simte lipsa omogenităţii. Dar important este că jucătorii au suplinit această lipsă prin dăruire, prin ambiţie şi din punct de vedere tactic au fost disciplinaţi. Am tratat foarte serios fazele fixe ale adversarului şi am reuşit să-i blocăm ţinând cont că acolo am suferit în meciurile trecute. Din fericire, am rezolvat la antrenament şi acest aspect. Sigur, mai sunt multe aspecte de pus la punct, dar una peste alta este important că am reuşit să câştigăm şi am luat cele trei puncte. Felicit echipa pentru dăruire”, ne-a declarat Marius Paşca.


AFC Odorheiu Secuiesc – SCM Zalău 0 – 1 (0 – 1)

A marcat: Sebastian Culda (’41)

SCM Zalău: Andrei Pop – Ervin Kinczel, Călin Cristian, Răzvan Dulap, Florin Pop – Sebastian Duma, Denis Cubaş, Gabriel Coţi, Sebastian Culda – Bogdan Boje  şi Arnold Neuers. Au mai jucat: Alex Turcu, Claudiu Băican şi Andrei Şumlea Antrenor: Marius Paşca


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL