Connect with us

FOTBAL

Liviu Antal, din nou vicecampion în Lituania


Pentru al treilea an la rând, Zalgiris – echipă la care evoluează fotbalistul şimleuan – a terminat pe locul secund în campionatul Lituaniei. Dacă anul trecut, Zalgiris  s-a ales cu Cupa Lituaniei, de data aceasta şi acest trofeu a fost ratat. “Ne doream mai mult la început de sezon, dar din păcate atât s-a putut” , a spus fotbalistul


Din vara anului 2017, Liviu Antal joacă în Lituania, la Zalgiris, campionat în care s-a integrat foarte bine şi a reuşit să iasă în evidenţă prin numeroasele goluri marcate.

Cu Zalgiris, Antal a fost vicecampion al Lituaniei în 2017 şi 2018, aceeaşi performanţă fiind obţinut şi în campionatul din anul 2019 care urmează să se încheie peste două săptămâni. Două etape au mai rămas de jucat din play-off-ul primei ligi a Lituaniei, dar Zalgiris ştie pe ce loc va termina campionatul.

Echipa lui Antal se află pe locul 2, la 13 puncte de prima clasată – Suduva – cea care devine campioană pentru al treilea an la rând. Zalgiris nu mai poate pierde locul secund, având un avans de 19 puncte faţă de echipa de pe locul 3.

“Mai avem de disputat două meciuri, însă indiferent de rezultate vom fi din nou vicecampioni. La începutul sezonului ne doream să fim pe primul loc, dar din păcate nu s-a putut acest lucru. Important să mergem mai departe, iar în sezonul următor să avem o echipă mult mai puternică şi să ne atingem obiectivele”, ne-a declarat Liviu Antal.

Dacă anul trecut, Zalgiris a câştigat un trofeu – Cupa Lituaniei – de data aceasta echipa lui Liviu Antal a ratat şi acest obiectiv, fiind eliminată în semifinale de campioana Suduva.

Liviu Antal, al doilea marcator al echipei

Anul trecut, Liviu Antal a impersionat în  toate competiţiile în care a jucat pentru Zalgiris şi a marcat peste 30 de goluri.

A fost de departe golgheterul primei ligi, cu 24 de goluri, în timp ce în acest campionat, Antal a marcat 14 goluri, fiind al doilea marcator al echipei.

“Niciodată nu eşti mulţumit şi tot timpul îşi doreşti să ai performanţe mai bune. Însă, ţinând cont că am pierdut pregătirea de iarnă, care pentru mine este un factor important, este normal să nu fiu la acelaşi nivel. Am avut şi două accidentări care m-au împiedicat să repet performanţa de anul trecut, dar per total sunt mulţumit că am înscris 14 goluri în campionat,  trei în Cupa Lituaniei şi unul în Europa League”, a spus Antal.

Liviu Antal poate pleca de la Zalgiris în cazul unei oferte mai bune!

De doi ani şi jumătate evoluează Liviu Antal în campionatul din Lituania şi mai are încă un an contract cu Zalgiris. Însă, şimleuanul ar putea pleca în această iarnă, în cazul unei oferte mai bune.

“Mai am contract încă un an cu Zalgiris, dar am o clauză în contract şi pot să plec când vreau, dacă oferta este mai bună decât ce primesc în Lituania. Este foarte greu să mă pronunţ acum pentru că sunt puţin dezamăgit din cauză că nu am câştigat niciun trofeu în 2019. Este important ce îşi doreşte şi clubul pentru anul următor. Eu sper să încerce să formeze o echipă mult mai competitivă şi mai solidă, ca să putem obţine ceea ce îşi doreşte toată lumea care este angrenată în acest proiect”, a spus Liviu Antal.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 13 noiembrie.

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL