Connect with us

Ştiri din Sălaj

Centura Zalăului şi-a găsit constructor. Slovacii vin să construiască cea mai spectaculoasă şosea de centură


Centura Zalăului va fi una dintre cele mai spectaculoase șosele ocolitoare din țară. Lucrările urmează să înceapă în primăvară


“Pentru anunțul de participare nr. CN1011562/25.05.2019 privind proiectare și execuție “Varianta de ocolire a municipiului Zalău între DN 1F 79+625 – DJ 191C” a fost depusă o ofertă de către Asocierea DRUM ASFALT SRL – VAHOSTAV-SK.as – companie din Slovacia. Informații cu privire la licitație vor putea fi furnizate după ce se publică raportul procedurii.”

a transmis Primăria Zalău.

Licitația pentru contruirea tronsonului 2 al centurii ocolitoare a Zalăului a fost reluată la 9 octombrie, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 29 octombrie.

Continuarea centurii Zalăului este un proiect după care tânjim de zece ani, primul tronson, terminat în 2010, fiind inutil pentru devierea traficului greu din municipiu.

Urmare a mai multor demersuri făcute de conducerea Primăriei Zalău, prin implicarea primarului Ionel Ciunt, Ministerul Transporturilor a urcat pe SEAP licitatia pentru realizarea etapei a doua a centurii ocolitoare a Zalăului în 24 mai. În septembrie, în procesul de licitație a intervenit un blocaj, CNAIR având nevoie de timp pentru anumite clarificări legate de studiul de fezabilitate. Licitația a fost reluată pe SEAP în 9 octombrie, iar firmele interesate au depus oferte pâna la 29 octombrie, la ora 15.00, valoarea estimată fiind de 189.257.405 lei.

Una dintre cele mai spectaculoase şosele de centură din ţară

Al doilea tronson al centurii va avea o lungime de 5,5 kilometri și va fi una dintre cele mai spectaculoase șosele ocolitoare din țară, urmând să facă legătura între primul tronson și drumul european E81. Principalele lucrări care vor fi realizate pe aceasta portiune constau în cinci viaducte, două poduri și două intersecții giratorii. Un sens giratoriu este prevăzut la desprinderea din drumul spre Cluj-Napoca, la kilometrul 79+629, iar cel de-al doilea sens giratoriu la intersectia cu DJ 191C, la Aghireș. Proiectarea este programată să dureze 6 luni, iar execuția lucrărilor 24 luni.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj