Connect with us

Ştiri din Sălaj

Blocul Astralis, lăsat în paragină de vechea administraţie, a fost reabilitat

Primăria Municipiului Zalău a finalizat proiectul de transformare a imobilului bloc Silvania – Astralis în bloc de locuinţe sociale. Lucrările au fost executate în baza contractului nr. 28009/02.05.2018, firma SC Paulo Gepa SRL. Valoarea contractului a fost de 1.726.282,81 lei cu TVA, iar lucrările au durat 12 luni.

Iniţial Primăria Zalău a dorit să reabiliteze blocul Astralis din bani de la bugetul local, dar primarul Ionel Ciunt a reuşit să aducă finanţarea necesară din fonduri guvernamentale. Primăria a dat ordin de începere a lucrărilor la data de 23.07.2018 şi s-au finalizat în data de 12.11.2019, iar constructorul a solicitat recepţia. Proiectul este finanţat de Ministerul Dezvoltării – program de construire locuinţe sociale.

Guvernul Boc n-a vrut să dea bani pentru modernizarea blocului

Autorităţile zalauane ne spuneau în 2016 că documentatia pentru reabilitarea blocului Astralis a fost elaborata înca din martie 2009 si a fost depusa în fiecare an la Ministerul Dezvoltarii Regionale pentru finantarea lucrarilor în cadrul programului de construire locuinte sociale. Nepasarea celor de la Minister a fost intrecuta, de-a lungul acestor ani, doar de cea din teritoriu, unde administratia locala condusa de Radu Căpâlnaşiu nu a reusit sa gaseasca surse de finantare.

Ionel Ciunt a atras banii de la Minister, bani pe care Căpîlnaşiu n-a reuşit

Primarul Zalaului Ionel Ciunt si-a asumat acest proiect si l-a introdus in lista de investitii pentru anul 2018. Anul trecut Primaria Zalau a asigurat sumele pentru lucrari din bugetul local, insa primarul Ionel Ciunt a incercat sa gaseasca bani din alta parte si sa nu foloseasca banii din taxele şi impozitele zalauanilor. Asa se face ca Ionel Ciunt a trimis proiectul de reabilitare a blocului Astralis la Bucuresti, la Ministerul Dezvoltarii. Rezultatul a venit la sfarsitul lunii iunie, mai exact pe 28 iunie, cand a fost semnat contractul de finantare si astfel a obtinut suma necesara pentru derularea acestui proiect.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj