Connect with us

Ştiri din Sălaj

Patru hoți de locuințe au făcut ravagii în Sălaj


Trei tineri din Șimleu Silvaniei și unul din comuna Bălan a dat mai multe spargeri pe raza județului. După mai multe acțiuni, polițiștii i-au prins pe cei patru sălăjeni bănuiţi de comiterea unor furturi din locuinţe şi anexe gospodăreşti. Trei au fost arestaţi preventiv şi unul e reţinut


Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au identificat, luni, 11 noiembrie, patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 29 şi 39 de ani (trei din Şimleu Silvaniei şi unul din comuna Bălan), bănuiţi de comiterea unor furturi din locuinţe şi anexe gospodăreşti.

Din probatoriul administrat s-a stabilit că bărbaţii au pătruns în perioada 1 – 10 octombrie în două locuinţe şi anexele acestora, de unde au sustras mai multe bunuri (telefoane mobile, truse de scule, flexuri, un laptop, un aparat foto etc.).

O faptă a fost comisă pe timpul nopţii, în localitatea Fodora (comuna Gâlgău), iar cea de-a doua faptă a fost săvârşită în timpul zilei, în localitatea Sînmihaiu Almaşului.

Prejudiciul cauzat în urma comiterii acestor fapte este de 36.000 de lei, fiind recuperat aproximativ 50 %.

În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţiştii, trei dintre aceştia, în vârstă de 29 de ani şi 31 de ani, ambii din Şimleu Silvaniei, şi unul de 37 de ani, din comuna Bălan, au fost reţinuţi, luni, 11 noiembrie, şi depuşi în Centrul de Reţinere şi Argjestare Preventivă Sălaj.

O zi mai târziu au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Pe numele lor, Judecătoria Jibou a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Cel de-a patra persoană, un bărbat de 39 de ani, din Şimleu Silvaniei, s-a sustras de la urmărirea penală, însă a fost prins şi reţinut la data de 12 noiembrie. O zi mai târziu, el a fost prezentat instanţei în vederea luării unei măsuri preventive.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestora.

Pentru a preveni astfel de fapte, Poliția recomandă proprietarilor să manifeste atenţie atunci când pleacă de acasă şi să se asigure că nu au lăsat geamurile deschise.

Un alt aspect important în activitatea de prevenire este acela de a sesiza Poliţia atunci când sunt observate persoane suspecte în zona imobilelor sau sunt întrebaţi cu privire la persoanele care domiciliază în zona respectivă.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj