Connect with us

Ştiri din Sălaj

Magazinul Kaufland din Brădet NU se mai construieşte


Prevăzut a se construi în cartierul Brădet, vizavi de Hanul Drumeţilor, cel de-al doilea hipermarket din lanţul de magazine ale concernului german Kaufland nu se va mai construi la poalele Meseşului


Anul trecut, reprezentanţii concernului german Kaufland au început demersurile pentru construirea celui de-al doilea magazin în municipiul Zalău.

Amplasamentul era prevăzut în cartierul Brădet, vizavi de Hanul Drumeţilor, pe o suprafaţă de 1.7 hectare, unde actualmente se află spălătoria auto Rot.

Din păcate pentru sălăjeni, proiectul are şanse minime să se mai concretizeze.

Pentru a afla mai multe amănunte pe acest subiect, am discutat cu viceprimarul municipiului Zalău – Teodor Bălăjel, cel care a precizat că proiectul nu se va mai realiza din cauza unor probleme cu terenul, fără să ofere mai multe detalii.

“Proiectul este blocat pentru că sunt ceva probleme cu terenul. Nu se va mai construi nici un magazin. Noi am emis un certificat de urbanism pentru întocmire PUZ. Se propune pentru reconversia zonei cu caracter preponderent rezidenţial şi zonă spaţii verzi (SV1), în zona cu caracter comercial şi se studiază posibilităţile de amplasare, dotare cu utilităţi, în scopul execuţiei de spaţii comerciale. Zona este situată în apropiere de sensul giratoriu de la Hanul Drumeţului – intersecţia dintre strada Gh. Doja cu str. Corneliu Coposu – spălătoria Rot Caffe. Regimul clădirii era prevăzut cu parter, suprafaţa construită de 1.700 metri pătraţi, 157 locuri de parcare, alei de intrare – ieşire plus zona de aprovizionare. Intrarea pentru clienţi urma să se facă din str. Gh. Doja (pe lângă spălătoria Rot Caffe), la ieşirea clienţilor pe strada Corneliu Coposu”, a declarat “vicele” Teodor Bălăjel pentru Ştirile din Sălaj.

Vă reamintim faptul că Kaufland România a deschis primul magazin la poalele Meseşului în anul 2007.

Au trecut de atunci mai bine de 12 ani şi magazinul Kaufland din cartierul Sfânta Vineri a rămas cel mai mare hipermarket din judeţul Sălaj, având o suprafaţă de vânzare de 5.548 metri pătraţi. Totodată, Kaufland a rămas un magazin important pentru sălăjeni, cu toate că de-a lungul anilor în municipiu au apărut şi alte magazine mari concurente.

Chiar şi după deschiderea centrului comercial Zalău Value Center, în care regăsim şi hipermarketul Carrefour (4.126mp), Kaufland deţine primul loc în ce priveşte mărimea suprafeţei de vânzare.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj