Connect with us

DIVIZIA A1

Volei Municipal Zalău obține 3 puncte la Dej, după un meci ”strâns”


Vicecampioana României a fost pusă în dificultate de către Unirea Dej, dar până la urmă a câștigat cu 3 – 1. Din cele trei seturi câștigate de zălăuani două au fost pe ”muchie de cuțit”, 28 – 30 și 24 – 26


Cu excepția jocului de la Dinamo, Volei Municipal Zalău a întâlnit adversari modești în primele patru etape din Divizia A1 și s-a impus în fața celor de la CSU Vest Timișoara, CSM Câmpia Turzii și ”U” Cluj. Un adversar ceva mai incomod a fost Unirea Dej, o formație cu pretenții la play-off, care a pus-o în dificultate pe vicecampioana României.

Până la urmă, în momentele importante, echipa antrenată de Bogdan Tănase a fost mai inspirată și s-a impus cu 3 – 1, după un meci strâns. Din cele trei seturi câștigate de zălăuani, două s-au decis pe ”muchie de cuțit”, dar acest lucru contează acum mai puțin, deoarece zălăuanii au luat cele 3 puncte și au rămas aproape de primele două clasate.

În primul set, Volei Municipal Zalău a fost la conducere, 7 – 8 și  15 – 16, reușind să se desprindă la 17 – 21. Unirea a revenit în joc, dar până la urmă, primul set a revenit Zalăului la 28 – 30.

Și în setul doi, gruparea de sub Meseș a condus în multe momente, iar pe final a avut 20 – 21. De data aceasta, formația de pe Someș a avut un final de set excelent și s-a impus cu 25 – 22.

Gazdele au condus în debutul setului trei cu 8 – 6, dar s-au stins rapid, iar la jumătatea setului, scorul a devenit 14 – 16. Zălăuanii s-au distanțat la cinci puncte, 16 – 21, reușind în cele din urmă să câștige cu 17 – 25.

Echipa pregătită de Bogdan Tănase a avut o evoluție bună și în setul patru, în care a avut avantaj aproape în permanență. Unirea a reușit să egaleze la 5 – 5, apoi la 10 – 10, dar vicecampioana nu s-a lăsat și scorul a devenit 11 – 14 după un ”as” a lui Ghionea. Marius Dascălu a cerut time-out, iar Unirea a revenit în joc, reușind să egaleze la 15.

Din acel moment s-a mers ”bară la bară”, iar de două ori, Unirea a fost în avantaj la 21 – 20 și 22 – 21. Simțind pericolul, Bogdan Tănase a cerut time-out, iar echipa sa a punctat de două ori și a preluat conducerea la 22 – 23. Finalul a continuat să fie încins și scorul a devenit 24 – 24. În acest moment cheie brazilianul Rogerio Nogueira și-a intrat în rol și a reușit două puncte la rând, iar Volei Municipal Zalău a câștigat și setul al patrulea cu 24 – 26.

Pentru Volei Municipal Zalău urmează acum o nouă deplasare, sâmbăta viitoare, la nou-promovata Gloria Buzău.

Unirea Dej – CSVM Zalău 1 – 3 (-28, 22, -17, -24)

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1