Connect with us

HANDBAL

Dana Abed-Kader ar putea ajunge la Mondiale!


Handbalista de la HC Zalău se află în lotul lărgit de 28 de jucătoare, iar potrivit lui Gheorghe Tadici, cei doi selecţioneri îşi doresc să o includă pe handbalistă în lotul de 18, cu care se va face deplasarea în Japonia


Evoluţiile foarte bune pe care le-a avut Dana Abed-Kader la HC Zalău i-au adus jucătoarei de 23 de ani o convocare în premieră la Naţionala de senioare.

Timp de patru zile, pivotul Zalăului s-a pregătit sub comanda selecţionerilor Tomas Ryde şi Costică Buceschi la acţiunea de la Cluj şi a fost inclusă în lotul lărgit pentru Campionatul Mondial, format din 28 de jucătoare.

Din acest lot lărgit se vor alege cele 18 jucătoare cu care delegaţia României se va deplasa la turneul final din Japonia, iar între aceste handbaliste ar putea fi şi Dana Abed-Kader.

“Dana Abed-Kader este în lotul lărgit şi în mod cert, antrenorii vor să o includă în lotul de 18 jucătoare cu care se pleacă în Japonia”, ne-a informat Gheorghe Tadici.

Din păcate, jucătoarea are unele probleme medicale şi a fost la o clinică de la Tg. Mureş pentru un tratament.

“A fost la Tg. Mureş unde a făcut un tratament şi vom vedea dacă o lăsă problema pe care o are. Dacă nu, imediat după ce se va termina campionatul o trimit să se opereze, pentru ca să se poată recupera până în ianuarie-februarie”, a mai spus antrenorul Zalăului.

Lotul lărgit numără doar jucătoare ce activează în Liga Naţională. Între cele 28 de jucătoare se află şi zălăuanca Alina Czeczi, extrema de la Dunărea Brăila, care în sezonul trecut a fost golghetera Ligii Naţionale.

Campionatul Mondial din Japonia se desfăşoară în perioada 30 noiembrie – 5 decembrie. România face parte din Grupa C alături de Spania, Senegal, Kazakhstan, Muntenegru şi Ungaria.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL