Connect with us

Ştiri din Sălaj

Ce va face ministrul Transporturilor, Lucian Bode, pentru infrastructura sălăjeană


Preşedintele PNL Sălaj, Lucian Bode, deputat în parlamentul României, a trecut cu “brio” peste audierile din Parlament pentru obţinerea funcţiei de ministru al Transporturilor şi Comunicaţiilor în guvernul Orban


Parlamentarii din comisiile reunite de specialitate au avizat favorabil, miercuri, 30 octombrie, nominalizarea lui Lucian Bode – deputat de Sălaj, pentru funcţia de ministru al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor. Avizul favorabil a fost acordat cu 31 de voturi pentru, un vot împotrivă şi 10 abţineri. Imediat după audierile din comisia de specialitate, Lucian Bode a declarat că:

”TAROM trebuie să redevină o companie cu adevărat orientată spre client. Ne propunem prin programul de guvernare să reducem pierderile înregistrate de această companie în ultimii ani. În ceea ce privește transportul rutier ne-am asumat prin programul de guvernare cele trei obiective majore: Sibiu-Piteşti, Tg. Mureş – Iaşi – Ungheni, inelul Bucureştiului. Bineînţeles, conform deciziei CSAT, autostrada Comarnic-Braşov este un obiectiv strategic. România este pe locul 128 în lume în privinţa calităţii drumurilor, după Gabon şi Zimbabwe. În ceea ce priveşte transportul subteran, pentru acest an de guvernare ne asumăm să finalizăm Magistrala M5 pe tronsonul Drumul Taberei-Eroilor”.

ministrul desemnat Lucian Bode

Întrebat despre ce îşi propune să realizeze în acest mandat, pentru infrastructura din Sălaj, ministrul desemnat al Transporturilor, deputatul Lucian Bode, spune că va debloca principalele două proiecte majore de infrastructură rutieră din Sălaj – Autostrada Transilvania şi Centura Ocolitoare a Zalăului.

“În calitate de ministru desemnat al Transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor am susținut în fața comisiilor de specialitate în cadrul cărora am fost audiat o nouă abordare a problematicii domeniului transporturilor. Prin planificarea minuțioasă a proiectelor, prin finanțarea lor corespunzătoare, prin pregătirea riguroasă a documentațiilor și un proces de achiziție flexibil, toate acestea vor asigura buna implementare a obiectivelor de investiții. În ceea ce privește proiectele majore de investiții în infrastructura rutieră și feroviară ritmul lor trebuie accelerat, iar birocrația, care în momentul de față este cel mai mare dușman în implementarea lor, trebuie redusă.

În ceea ce privește proiectul autostrăzii Transilvania, blocajele existente trebuie eliminate astfel încât proiectul să avanseze cu rezultate vizibile. Voi acorda o atenție maximă acestui proiect, așa cum voi face cu toate proiectele aflate în implementare.

În privința VO Zalău, de asemenea aflat în blocaj, rămân la aceeșsi opinie și voi acorda sprijin total pentru ca anul viitor să ajungem în etapa demarării constructiei efective. Aceste două proiecte au înregistrat întârzieri enorme în implementare, iar această situație trebuie să înceteze, lucru valabil pentru toate proiectele, iar termenele asumate trebuie să fie realiste și respectate”.

deputatul Lucian Bode – ministrul desemnat al Transporturilor

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj