Connect with us

TENIS

Oana Flonta, pe podium la Cupa ATH din Bucureşti


Tenismena de la CSM Zalău s-a oprit în semifinale la competiţia din capitală care a fost organizată de Academia de Tenis Herestrău


Fără doar şi poate, Oana Flonta reprezintă o mare speranţă a tenisului de câmp sălăjean.

Tânăra sportivă de la CSM Zalău are evoluţii bune, spre foarte bune la competiţiile pe la care participă şi chiar a ajuns la lotul naţional al României. Se poate lăuda cu trofee la nivel naţional, dar şi cu clasări pe podium la turnee internaţionale.

Antrenorii îi prevăd un viitor strălucit şi depinde doar de Oana dacă se va ridica la nivelul aşteptărilor. Oricum, tânăra tenismenă dă dovadă de multă ambiţie la fiecare joc disputat, fapt ce o ajută să ajungă până în fazele superioare ale competiţiilor.

Aşa s-a întâmplat şi la ultimul turneu la care a participat. Este vorba despre Cupa ATH, competiţie organizată de Academia de Tenis Herăstrău, sub egida Federaţiei Române de Tenis. La turneul din Bucureşti, Oana Flonta a participat la categoria 14 ani, categorie la care au participat nu mai puţin de 25 de sportive.

S-a format un tablou de 32, iar în primul tur, sălăjeanca a eliminat-o pe favorita numărul 8, Dull Patricia de la CSU Târgu Mureş, scor 6 – 4, 6 – 0. A urmat o victorie tot în două seturi în faţa Andreei Cuna de la Phoenix Bucureşti şi s-a luptat pentru accesul în semifinale cu Mirela Bellemans de la CS Major Bucureşti.

A trecut şi de a doua sportivă din capitală şi Flonta a ajuns în careul de aşi al competiţie. În semifinale, Flonta s-a duelat cu principala favorită, Alexandra Mazilu. Deşi a fost un joc disputat, sălăjeana a fost nevoită să se recunoască învinsă, astfel că s-a ales cu medalie de bronz. Este totuşi un rezultat bun, având în vedere importanţa turneului, fiind de categoria 1.

Să spunem că la finele săptămânii a avut loc şi un turneu la Oradea, sub denumirea Cupa Toamnă Orădeană la care au participat Ioana Lung (Palatul Copiilor Zalău), Mara Geiger (CS ProTenis Şimleu Silvaniei) şi Eric Verdeş (CSM Zalău). Dacă primele două sportive s-au oprit în primele tururi, Verdeş a revenit în competiţiile FRT după o mică pauză şi a ajuns până în sferturi, fiind învins de Andrei Firaru de la ATC Elite Târgu Jiu. Firaru este şi vicecampion european.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS