Connect with us

Ştiri din Sălaj

Năpradea, o comună în plin şantier


Comuna Năpradea este aproape să cunoască o amplă dezvoltare, după ce administraţia locală a demarat o serie de proiecte importante în ceea ce priveşte infrastructura şi reabilitarea unor clădiri publice


Toate au intrat la finanţare şi din acest an au şi început lucrările la mai multe obiective. Practic, comuna Năpradea este acum într-un plin şantier şi se lucrează intens în mai multe sate.

În centrul comunal se lucrează la construirea unei capele, iar printr-un proiect european depus pe GAL, administraţia locală are la dispoziţie 60.000 de euro. Stadiul lucrărilor este destul de avansat, urmând ca această construcţie să se termine în primăvara anului.

Tot la Năpradea se asfaltează şi ultimul kilometru de uliţe. Acest proiect a început din fonduri proprii, iar administraţia locală caută soluţii pentru a asfalta şi ultimele ”uliţe” din Cheud.

”Am  început şi la proiectul de asfaltare a ultimului km de uliţe din Năpradea, care este din fonduri proprii. Este vorba de 1,2 km. Mai avem un proiect pregătit şi pentru Cheud, dar vom vedea de unde găsim finanţarea. Este vorba de ultimele uliţe din Cheud care au rămas neasfaltate. După ce va fi finalizat proiectul de asfaltare la Năpradea şi Cheud, practic vor fi două sate complet asfaltate”, ne-a informat primarul Vasile Fodor.

Tot în centrul comunal au început în vară lucrările la reabilitarea şi modernizarea grădiniţei, proiect din fonduri europene, care se va finaliza vara viitoare. La Someş-Gurslău, căminul cultural care a devenit o ruină va fi unul modern începând din anul 2020. Această clădire a intrat deja într-un amplu proces de reabilitare completă, iar lucrările decurg foarte bine.

”Se lucrează intens la grădiniţa din Năpradea şi căminul din Someş- Guruslău. Toate lucrările decurg bine şi se lucrează pe toate fronturile. Lucrările la capelă se vor finaliza în primăvară, iar căminul din Someş-Guruslău, prin luna mai. Grădiniţa din centrul comunal urmează să se finalizeze undeva prin iulie-august”, ne-a informat primarul.

Există şantier şi la Cheud, la şcoala numărul 2, iar tot în acest sat au început şi lucrările de reabilitare a caselor rromilor, prin acel măreţ proiect de integrare socială a comunităţii de rromi.

”La data de azi, Năpradea este o comună în plin şantier.  Avem proiecte pe drumuri şi pe construcţii.În plus mai e şi proiectul de reabilitare a caselor rromilor din Cheud unde deja a început să se lucreze la primele case. Aşteptăm proiectul de la POIM de extindere a apei de la Traniş – Someş Guruslău, ca să putem asfalta şi acolo, după ce introducem apa”, a mai spus Vasile Fodor.

În plin şantier, primarul comunei Năpradea cere înţelegere din partea cetăţenilor pentru disconfortul creea de lucrări.

”Când vezi că se realizează ceva ai satisfacţii că rămâne ceva în urma noastră. Locuitorii comunei sunt deranjaţi de lucrările care se derulează, fiindcă toate creează un disconfort, însă aceste lucrări sunt în folosul comunităţii. Le-am cerut şi le cer în continuare înţelegere şi sprijin în aces sens, fiindcă la final toţi ne vom putea bucura de aceste realizări. În anul 2020, comuna Năpradea va avea o altă faţă, dar vor mai fi şi alte investiţii de făcut, însă toate le vom face pe rând”, a încheiat Vasile Fodor.

 

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri, 23 octombrie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj