Connect with us

FOTBAL

Rapidul de Jibou redevine “locomotiva” Ligii a IV-a


Având un parcurs fără greşeală în primele opt etape, jibouanii s-au instalat în fotoliul de lider, acolo unde s-au mai aflat după etapa a III-a. În jocul cu AS Cosniciu, elevii lui Emil Ionaş au fost conduşi cu 1 – 0 şi 2 – 1, pentru ca până la final să înscrie de 10 ori!


Venită la Jibou ca o victimă sigură, AS Cosniciu a avut un start de joc surprinzător de bun, deschizând scorul încă din minutul 2, prin talentatul Alex Czokos! La doar două minute distanţă, Rapid a egalat prin Bogdan Ciaca, cel care a transformat un penalty.

În timp ce încerca să pareze lovitura de la 11m, portarul Doru Opriş s-a accidentat şi până la final a fost obligat să stea în poartă doar într-un picior, deoarece oaspeţii nu au avut goal-keeper de rezervă!? Formaţia din comuna Ip nu a dezarmat, ba chiar a reuşit să preia din nou avantajul pe tabelă, prin Ioan Ardelean.

În doar 15 minute, Gabriel Buda şi Flaviu Porumb au adus avantajul de partea amfitrionilor. Micuţa grupare din Cosniciu s-a ţinut scai de redutabila adversară  şi – în minutul 31 – “căpitanul” Adrian Dregan a marcat pentru 3 – 3, de la punctul cu var.

Mai mult, oaspeţii au solicitat o eliminare a portarului Adrian Noţigan, cel care îl oprise în careu pe Ioan Ardealean în drumul spre gol. A fost cam ultima zvâcnire a celor de la Cosniciu. Beneficiind de un lot stufos şi valoros, Rapid s-a distanţat până la pauză prin reuşitele realizate de Sergiu Bercean şi Gabriel Ţiriac, ambii foşti jucători la FC Zalău, în Liga a III-a.

La pauză, gruparea condusă de Radu Chiorean şi-a pierdut suflul şi ambiţia, astfel că în repriza secundă pe teren s-a aflat doar o singură echipă: Rapid Jibou. În aceste condiţii, Cristian Ţurcaş şi compania au mai marcat încă de cinci ori, în timp ce poarta apărată de Noţigan şi – apoi de rezerva Ionuţ Chechedi – a rămas intactă pâă la ultimul fluier al “centralului” Bogdan Cozorici.

Prin acest succes, Jiboul a revenit pe primul loc, având o linie de clasament extraordinară: şapte victorii din şapte meciuri, având al doilea atac şi cea mai bună apărare din Liga a IV-a.

 

Gabriel Ţiriac – mijlocaş Rapid Jibou: “Am intrat în teren cam relaxaţi”

“Am intrat în teren cam relaxaţi şi am primit foarte uşor trei goluri, ca urmare a unor greşeli copilăreşti. Deşi am fost conduşi de trei ori, niciodată nu s-a pus problema câştigătoarei. Am dominat de la un capăt la celălalt. La meciurile mai importante ne mobilizăm mai bine. Urmează jocul de la Chieşd, pe un teren rău, în faţa unei formaţii în lotul căreia se află mai mulţi jucători veniţi de la Mirşid, care vor evolua cu mare ambiţie. Eu cred că nu ne putem împiedica acolo”.

 


Rapid Jibou – AS Cosniciu 10 – 3 (5 – 3)

Au marcat: Bogdan Ciaca (‘4 din 11m şi 90+3 – din 11m), Gabriel Buda (‘15), Flaviu Porumb (‘30, ‘82 şi ‘90), Sergiu Bercean (‘39), Gabriel Ţiriac (‘42) şi Răzvan Meleg (‘71 şi ‘85), respectiv Alex Czokos (‘2), Ioan Ardelean (‘13) şi Adrian Dregan (‘31 – din 11m)

Rapid: Adrian Noţigan (‘72 Ionuţ Chechedi) – Vlad Lazăr, Radu Blaga, Cristian Ţurcaş – cpt. (‘46 Răzvan Meleg), Vlad Paşcalău (‘61 Major Robert), Mihai Gaidoş, Gabriel Buda (‘70 Mihai Brînduşe), Bogdan Ciaca, Gabriel Ţiriac, Sergiu Bercean şi Mihai Bode (‘26 Flaviu Porumb). Rezerve: Mihai Molnar şi Ciprian Pavel. Antrenor: Emil Ionaş.  Antrenor secund: Nicu Daroţi. Delegat: Florin Pop

AS Cosniciu: Doru Opriş – Cătălin Pop – cpt., Răzvan Chiş (‘84 Paul Coman), Doru Popovici, Adrian Dregan, Marian Potra, Fulop Mark, Raul Vetişan, Ioan Ardelean (‘61 Adrian Tarce), Sorin Dregan şi Alex Czokos. Conducător: Radu Chiorean. Delegat: Vlăduţ Deac

Au arbitrat: la centru – Bogdan Cozorici, asistenţi – Cristian Mihăilescu şi Georgiana Seutea (toţi trei din Zalău)

Observator AJF: Vasile Olar (Şimleu Silvaniei)

Jucătorul meciului: GABRIEL ŢIRIAC


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole




 

 

 

 

More in FOTBAL