Connect with us

FOTBAL

INEDIT. Primarul din Zimbor a revenit pe terenul de fotbal la 51 de ani


Gabriel Mureşan a evoluat 78 de minute pentru Rapid în deplasarea de la AS Creaca Jac, fiind nevoit să iasă de pe teren după o intrare dură a unui adversar. Echipa din Zimbor avea avantaj pe tabelă, dar în cele din urmă a plecat doar cu un punct de la Jac


Rapid Zimbor este o echipă de tradiţie în fotbalul sălăjean şi, cu micii excepţii, este una dintre cele mai longevive formaţii care activează în competiţiile organizate de AJF Sălaj. În marea majoritate, echipa din Zimbor a evoluat în Divizia Onoare sau Liga a V-a, dar a avut şi o perioadă frumoasă în Liga a IV-a şi chiar s-a luptat într-un sezon pentru titlul judeţean.

Unul dintre jucătorii de bază ai echipei era Gabriel Mureşan, cel care avea să devină chiar primarul comunei. Din cauza unor probleme financiare, echipa a luat o pauză de la competiţiile oficiale, dar a revenit în toamna anului 2012, datorită lui Gabriel Mureşan care a făcut eforturi mari pentru ca „sportul rege” să reînvie la Zimbor şi Rapid a revenit în Liga a V-a, acolo unde evoluează şi în prezent.

De atunci, primarul susţine echipa de fotbal şi este mereu alături de Rapid fie că este vorba despre meciurile de acasă sau cele din deplasare. Mai mult, la finalul săptămânii trecute, Gabriel Mureşan a revenit pe terenul de fotbal, deşi a împlinit frumoasa vârstă de 51 de ani.

La jocul din etapa a VII-a din Seria Est a Ligii a V-a dintre AS Creaca Jac şi Rapid Zimbor, cei din urmă s-au confruntat cu probleme de lot, iar primarul comunei Zimbor s-a băgat la joc, după mai bine de 10 ani de pauză.

A evoluat fundaş central şi a făcut-o destul de bine, iar cu primarul în teren, echipa din Zimbor a condus de două ori la Jac, graţie dublei reuşite de Claudiu Cheţa. Rapid se îndrepta spre victorie, dar în minutul 78, la o minge banală pe care a vrut să o respingă în aut, Gabriel Mureşan s-a accidentat după o intrare dură a unui jucător advers şi a fost nevoit să iasă de pe teren.

Fără el, Rapid nu s-a descurcat la fel de bine şi a fost egalată în ultimul minut, pierzând două puncte importante. După şapte etape, echipa din Zimbor ocupă locul 7 în Seria Est, având 10 puncte acumulate, însă, la doar cinci puncte distanţă faţa de locul 1.

„Am avut probleme de lot şi am decis să intru din nou pe teren. Chiar şi aşa, am pierdut două puncte importante la Jac, fiind egalaţi în ultimul minut. A fost greu pentru că este dificil să rezişti din punct de vedere fizic. Dacă aş putea juca după cum ştiu, nu ar fi rău. Oricum, nivelul din Seria noastră este destul de ridicat, spre deosebire de anii trecuţi. Sunt echipe puternice”, ne-a declarat Gabriel Mureşan.

Trebuie să spunem că acest meci a fost cu atât mai special pentru primarul comunei Zimbor, având în vedere că a fost pentru prima dată coleg de echipă cu fiul său, Paul Mureşan. Mai mult, în minutul 78 când a fost nevoit să iasă de pe teren, Gabriel Mureşan a fost înlocuit chiar de nepotul lui, Raul Mureşan.

Să mai spunem că Gabriel Mureşan a evoluat în carieră atât la Rapid Zimbor, cât şi în Campionatul de Minifotbal Onix Sălaj, acolo unde a avut prestaţii foarte bune în tricoul celor de la Zimforest Zimbor în Liga 1.

„Toată stima şi admiraţia noastră a tuturor. Un adevărat coleg devotat clubului pe care îl conduce. În numele colegilor îi mulţumim frumos pentru sacrificiul pe care l-a depus la acest meci. Felicitări domnule primar Gabi”, ne-a spus şi Liviu Ciuca, delegatul echipei Rapid Zimbor.

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL