Connect with us

FOTBAL

Florin Morar a debutat cu o victorie mare pe banca vicecampioanei Dumbrava Gîlgău


Cu profesorul de informatică în rol de antrenor, Dumbrava arată bine, iar duminică a obţinut o victorie important în faţa incomodei AS Chieşd. Deşi oaspeţii au condus pe Gîlgău Arena, experienţa şi-a spus cuvântul şi vicecampioana Sălajului a revenit şi a câştigat cu 5 – 2, după un joc în care Florin Săstraş  a reuşit tripla


În săptămâna premergătoare jocului cu AS Chieşd, banca tehnică a Dumbravei Gîlgău a suferit modificări. Marius Paşca a făcut pasul spre Liga a III-a şi a fost numit antrenor la SCM Zalău, dar conducerea vicecampioanei a găsit rapid un alt înlocuitor.

Conducătorul Aurel Pintican a mers pe mâna profesorului de informatică – Florin Morar – cel care cu trei zile înainte de jocul cu AS Chieşd a fost numit antrenor principal. Numirea a părut una surprinzătoare, dar conducerea vicecampioanei are mare încredere în Florin Morar.

”A fost o gândire de a mea, de moment. Şi Marius Paşca a fost surprins de decizia noastră, însă Florin a făcut performanţă în informatică, este unul dintre cei mai buni profesori din Sălaj şi sperăm că va face performanţă şi în fotbal”, spunea Aurel Pintican despre noul antrenor, care este ajutat de ”secunzii” Mircea Breban şi Flaviu Bărnuţiu.

Cu noua conducere tehnică, Dumbrava a reuşit duminică o victorie importantă în faţa incomodei AS Chieşd. Însă, gazdele au avut unele emoţii în prima repriză, mai ales după ce AS Chieşd a deschis scorul în minutul 6, prin Andrei Lăcătuş, care a executat magistral o lovitură liberă de la 25 m, uşor lateral dreapta, în vinclu porţii apărate de Mihai Lung.

Dumbrava a început să împingă jocul spre poarta adversă, iar în minutul 19 a egalat prin Florin Săstraş. A fost un gol de toată frumuseţea, după o cursă de 30 m şi un şut în diagonală, mingea oprindu-se sub bară!

Nici bine nu s-a reluat jocul şi Dumbrava a fost din nou în atac, reuşind să preia conducerea prin golul lui Flaviu Bărnuţiu, cel care a transformat cu precizie o lovitură de la 11 m, pe care a obţinut-o Cristian Man.

Pe final de primă repriză s-a mai marcat de două ori. După un contraatac, Florin Săstraş a făcut 3 – 1 şi ecuaţia învingătoarei părea rezolvată. Însă, chiar în ultimele secvenţe din prima repriză, Vlad Tohat a redus din diferenţă pentru AS Chieşd la un atac prelungit şi la o învălmăşală în careu.

S-a intrat cu 3 – 2 la pauză şi se anunţa o repriză secundă interesantă. Însă, Dumbrava a fost echipa care a dominat, mai ales că oaspeţii au rămas în 10 oameni după ce Ionuţ Moşincat a văzut al doilea galben în primul sfert de oră de la reluare. A fost o eliminare justă, în condiţiile în care jucătorul şi-a călcat adversarul, care era căzut la pământ.

În 10 oameni, AS Chieşd a suferit din punct de vedere fizic, iar Dumbrava a mai marcat de două ori şi a avut parte de un final liniştit. Florin Săstraş a ieşit în evidenţă şi în partea secundă când a reuşit tripla, iar tabela a fost închisă pe final de Raul Brînduşe. După această victorie, Dumbrava  îşi consolidează locul 3 şi aşteaptă cu încredere finalul de tur, în care va mai juca cu Silvania Cehu Silvaniei, CS Barcău Nuşfalău şi Sportul Şimleu.


Dumbrava Gîlgău – AS Chieşd 5 – 2 (3 – 2)

Au marcat: Florin Săstraş (‘19, 43 şi 56), Flaviu Bărnuţiu (‘20) şi Raul Brînduşe (‘90), respectiv Andrei Lăcătuş (‘6) şi Vlad Tohat (‘45)

Dumbrava: Mihai Lung – Ionuţ Noje, Ionuţ Gîrbouan, Marius Cheţa (cpt.), Vlad Negrean (‘78 Cristian Pop), Cristian Man (‘75 Alex Nerţan), Raul Brînduşe, Flaviu Bărnuţiu, Cristian Unguruşan, Florin Săstraş (‘80 Marius Rus) şi Robert Rus (‘60 Sergiu Horvat). Rezerve: Sebastian Turbucean şi Dragoş Covaci. Antrenor: Florin Morar. Delegat: Aurel Pintican

AS Chieşd: Raul Chiş – Sebastian Moroti, Mihai Gui (cpt.), Ciprian Bărnuţiu, Vlad Tohat (‘85 Daniel Rostaş), Alin Gomboş, Paul Pintea (‘70 Bogdan Spin), Ioan Moşincat, Marius Argylean, Andrei Lăcătuş şi Ovidiu Cătană (‘55 Remus Lingurar). Rezerve: Ioan Talpoş – Cosmin Nemeti şi Dorel Seran. Antrenor: Dorel Seran. Delegat: Gheorghe Temian

Cartonaşe roşii: I. Moşincat (‘58) şi D. Seran (‘87)

Au arbitrat: la centru – Sergiu Corb, asistenţi Tunyogi Ferencz şi Farkas Szabolcs (toţi trei din Zalău)

Observator AJF: Dan Costin (Zalău)

Jucătorul meciului: FLORIN SĂSTRAŞ


Florin Morar – antrenor Dumbrava Gîlgău: ”Putem construi ceva frumos împreună”

 ”Vreau să le mulţumesc băieţilor pentru spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă. Suntem uniţi şi trebuie să demonstrăm acest lucru. Putem construi ceva frumos împreună. Felicit jucătorii pentru aceasta victorie. Au dat dovadă de caracter şi dăruire şi s-au mobilizat exemplar în ciuda celor 3 – 4 absenţe notabile din lot. Ne aşteaptă un program greu în care sperăm să reuşim cât mai multe puncte pentru a ne menţine pe poziţiile fruntaşe. Îi mulţumesc lui Aurel Pintican pentru încrederea acordată şi predecesorului meu Marius Paşca pentru munca depusă”.


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL