Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici: “Prycop nu trebuia să fie suspendată”


De vreo trei etape, handbalista priveşte meciurile din tribună fiind suspendată temporar de Federaţie


Caz incendiar în handbalul românesc, după ce 24 de sportivi au fost suspendaţi provizoriu.

Federaţia de Handbal din Ucraina a reclamat Federaţia din România la EHF, pe motivul unor transferuri abuzive în condiţiile în care mai mulţi sportivi ar fi figurat cu legitimaţii şi la Kiev, aparţinând unor cluburi de peste graniţă.

Pe această listă se află şi Tatyana Prycop, jucătoare transferată la HC Zalău în vara anului trecut, de la Minaur Baia Mare, dar care a fost junioară la Marta Baia Mare.

Din câte se pare, Marta Baia Mare, iar acum şi AHCM Slobozia, HC Zalău, Minaur Baia Mare şi alte grupări care deţin sportivi / sportive din pepiniera maramureşeană, ar fi trebuit să solicite transferurile internaţionale prin intermediul FRH.

De fapt, să plătească câte 2.730 de euro pentru eliberarea fiecărui certificat de transfer.

Federaţia Europeană de Handbal a amendat FRH, iar forul condus de Alexandru Dedu a decis suspendarea dreptului de joc a sportivilor în cauză până la soluţionarea cazului.

Nu ştim cum s-a ajuns în această situaţie din moment ce FRH a dat drept de joc sportivilor, iar cluburile au plătit taxele prevăzute de regulament, însă după acest scandal cu forul din Ucraina se pare că Federaţia din România ar fi solicitat grupărilor să trimită cereri pentru transfer internaţional.

“Prycop nu trebuia să fie suspendată fiindcă nu e în aceeaşi cauză. Sesizarea s-a făcut pe alte trei jucătoare. Prycop nu a fost legitimată nicăieri în Ucraina, dar s-a făcut acel tabel, în care, ce pot să vă spun, a fost suspendat şi fratele lui Prycop, un elev în clasa a II-a şi sora ei, o fată în clasa a IV-a. Să fim serioşi… Dacă pentru asemenea lucruri mai este nevoie de explicaţie, nu mai este nimic de spus…”, a fost reacţia managerului Gheorghe Tadici, la finalul meciului cu Slobozia.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL