Connect with us

FOTBAL

Marius Paşca, după debutul la SCM Zalău:  “Jocul lasă de dorit, dar am încredere că vom scoate echipa din această situaţie”


Tehnicianul a fost dezamăgit de rezultatul de la Cugir, dar este optimist că SCM Zalău se poate salva de la retrogradare. Noul antrenor vrea minim 10 puncte din ultimele şase etape ale turului, pentru ca echipa sa să poată aborda returul cu mai mari şanse de a evita locurile retrogradabile


Pentru a aduce un plus pe banca tehnică, primarul Ionel Ciunt, împreună cu conducerea de la SCM Zalău a decis instalarea lui Marius Paşca în funcţia de antrenor prinicipal. Şi Alexandru Pop a rămas la echipă, pe postul de “secund”, astfel că sub noua conducere tehnică, gruparea de sub Meseş speră să evite retrogradarea.

Marius Paşca a fost prezentat oficial la SCM Zalău, în cadrul unei conferinţe de presă, la care au fost prezenţi primarul Ionel Ciunt, directorul clubului Doru Ţârle, directorul Direcţiei de Patrimoniu şi reprezentantul Primăriei în cadrul SCM – Alexandru Pura, dar şi Alexandru Pop.

”Am discutat şi în vară cu domnul primar, dar atunci aveam o datorie cel puţin morală faţă de Dumbrava Gîlgău, dar am lăsat uşa deschisă. Este dificil să formezi o echipă într-un timp foarte scurt şi vorbesc din propria experienţă, iar munca pe care a depus-o Alexandru Pop nu este uşoară. Consider că până în momentul de faţă s-a gestionat destul de bine situaţia.Avem capacitatea de a ne recunoaşte minusurile care sunt, dar şi plusurile şi sunt convins că vom face o treabă bună şi vom reuşi să obţinem ce îşi doreşte conducerea şi ce ne dorim cu toţii. Am mai trecut printr-o astfel de situaţie şi din fericire am reuşit să o scot la capăt. Ca să formezi o echipă în doar două luni de zile ca şi mod de exprimare în teren este destul de dificil, fiindcă relaţiile de joc nu se formează peste noapte.Trebuie să salvăm echipa şi sunt convins că vom reuşi, iar din vară se va pune altfel problema”, a spus Marius Paşca în cadrul conferinţei de presă.

Trei zile a avut la dispoziţie noul antrenor să îşi cunoască echipa şi jucătorii, iar debutul său la SCM s-a consemnat sâmbătă, în jocul de la Cugir. Deşi formaţia zălăuană a deschis scorul în minutul 6, a urmat o decădere inexplicabilă, iar în prima repriză, zălăuanii au încasat trei goluri.

S-a terminat 3 – 1, iar Paşca a debutat cu o înfrângere, însă are convingerea că poate scoate echipa din această situaţie.

“Am început meciul foarte bine şi am marcat în primele minute, dar din păcate nu am avut capacitatea de a avea posesia mingii, lucru care a dus la un presing din partea echipei gazdă. Au fost şi unele nesincronizări între compartimente care au dus la greşeli ce s-au transformat în ocazii sau goluri. Sigur, rămânem cu gustul amar după această înfrângere, dar important să ne adunăm, iar în etapele care au rămas să încercăm să obţinem cât mai multe puncte. La ce condiţii se oferă la SCM Zalău, suntem obligaţi să ieşim din această situaţie delicată. Jocul lasă de dorit, dar până la urmă este normal să fie aşa, fiindcă relaţiile de joc nu se formează peste noapte.În situaţia în care ne aflăm noi în clasament trebuie neapărat să adunăm puncte. Din păcate, avem şi un program greu, iar pe final de tur, acasă vom juca cu echipele bune iar în deplasare jucăm cu contracandidatele la salvarea de la retrogradare. Preferam să fie invers, dar nu avem ce face şi încercăm să scoate maxim din jocurile care au mai rămas din acest  an.Am convingerea că vom scoate echipa din această situaţie. Până la final de tur ar trebui să obţinem minim 10 puncte”, a încheiat Marius Paşca.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL