Connect with us

BOX

Campionat Naţional cu ghinion pentru pugiliştii de la CSM Zalău


Elevii lui Adrian Popuţea şi Ioan Dragoş nu au avut parte de cea mai favorabilă tragere la sorţi şi în ciuda unor meciuri bune, aceştia s-au întors acasă fără medalie. Chiar şi aşa, Popuţea se declară mulţumit de evoluţia elevilor săi şi speră ca aceştia să crească în valoare la următorul nivel de vârstă


În perioada 8 – 12 octombrie, la Brăila a avut loc Campionatul Naţional de Box la categoria de vârstă juniori. CSM Zalău a deplasat trei sportivi la această competiţie.

Este vorba despre Aciu Armand (57 kg), Paul Muste (75 kg) şi Andrei Roşca (75 kg). Cei trei pugilişti au fost însoţiţi de antrenorul Adrian Popuţea.

A fost o ediţie numeroasă din punct de vedere al sportivilor participanţi, iar la cele 13 categorii de greutate propuse de organizatori au boxat nu mai puţin de 153 de sportivi.

Primul sălăjean care a debutat în competiţie a fost Aciu Armand. La categoria 57 de kilograme au fost 15 sportivi înscrişi, iar pugilistul de la CSM Zalău s-a duelat cu Sebastian Găină de la Fălticeni. Din păcate, Aciu a pierdut meciul şi a ratat şansa de a intra în luptă pentru medalie.

La categoria 75 de kilograme au fost 12 sportivi înscrişi, printre care şi cei doi sălăjeni, Paul Muste şi Andrei Roşca. Muste a câştigat la puncte primul meci în compania lui Adrian Perţea de la Buzău, în timp ce Roşca a fost mai ghinionist la tragerea la sorţi şi a dat peste favoritul principal, Fabian Ceotir de la CSM Suceava. Ceotir a câştigat meciul, chiar dacă Roşca a făcut un meci bun.

Suceveanul, care este şi câştigătorul Cupei României, l-a întâlnit pe Paul Muste în faza următoare şi a reuşit să treacă şi de al doilea sălăjean. Şi Muste a făcut un meci bun şi decizia a fost împărţită.

“Chiar dacă nu am luat medalie, sunt mulţumit de sportivi şi sper să reuşesc să îi cresc pe nivel de tineret şi seniori. Ţin să îl felicit pe Roşca pentru seriozitatea de care dă dovadă la antrenamente, dar şi pentru rezultatele foarte bune la învăţătură, fiind premiant al Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian”, ne-a declarat Adrian Popuţea.

Să spunem că în paralel cu această competiţie, la Brăila a avut loc şi un curs de perfecţionare al antrenorilor la care a participat şi Adrian Popuţea. Cursul organizat de Federaţia Română de Box s-a finalizat vineri cu un examen, pe care sălăjeanul nostru l-a trecut cu brio.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in BOX