Connect with us

Sporturi

Daniela Cherecheş şi Patrik Bolduţ s-au impus la Cupa Muhlbach


Cei doi tenismeni de la ACS Sergiu Carp Tennis Club au avut evoluţii de excepţie la competiţia din Alba Iulia şi au reuşit să câştige primul loc la categoriile lor de vârstă


La finalul săptămânii trecute, la Alba Iulia a avut loc ediţia din acest an a Cupei Muhlbach la tenis de câmp. Competiţia a fost organizată de CS Mova Alba Iulia, sub egida Federaţiei Române de Tenis şi a propus întreceri la mai multe categorii de vârstă.

Printre participanţi am regăsit mai mulţi sălăjeni, dar cele mai notabile rezultate au fost reuşite de Daniela Cherecheş şi Patrik Bolduţ, ambii legitimaţi la ACS Sergiu Carp Tennis Club.

Patrik Bolduţ trece printr-o formă extraordinară de când a ajuns la clubul condus de Sergiu Carp şi din cele şase turnee la care a participat a câştigat 4, a obţinut un loc 2 şi un loc 3. Ultimul turneu câştigat de Bolduţ a fost chiar Cupa Muhlbach, acolo un Patrik a obţinut victorii pe linie la categoria de vârstă 10 ani.

Sălăjeanul a trecut pe rând de Răducanu, Terchilă şi Popa pentru a ajunge în finală. În ultimul act, Patrik Bolduţ l-a învins pe David Ferenţ, scor 4 – 2, 4 – 2, pentru al patrulea trofeu în acest an, după succesele de la Cupa WestCo Impex, Cupa Benvenuti şi Trofeul Sătmarului.

„Patrik Bolduţ este unul dintre cei mai înzestraţi copii care mi-au trecut prin mână în cei 18 ani de antrenorat. Meritul lui pentru aceste rezultate este în procentaj de 70, poate chiar 75 la sută. Are progrese zilnice, atât tehnic, tactic, fizic, cât şi mental. Este făcut pentru tenis. Sper să reuşesc să îl îndrum şi sprijini spre tenisul de mare performanţă”, ne-a declarat antrenorul Sergiu Carp.

Pe locul 1 la competiţia de la Alba-Iulia s-a clasat şi Daniela Cherecheş. Sportiva a revenit la ACS Sergiu Carp Tennis Club în urmă cu aproximativ o lună, după ce a petrecut un an în Belgia la Academia Justine Henin.

De atunci, tânăra tenismenă a reuşit să câştige două turnee. Mai întâi, Cherecheş s-a impus la Trofeul Marc – Cupa Albalact la Cluj-Napoca, pentru ca la finele săptămânii trecute să-şi adauge în palamers o nouă competiţie, Cupa Muhlbach de la Alba-Iulia.

Eleva lui Sergiu Carp a avut un parcurs perfect la categoria de vârstă 12 ani şi a ajuns în finală după trei victorii clare în care a pierdut doar trei game-uri. În ultimul act, Daniela Cherecheş a trecut cu 7 – 5, 6 – 2 de Ioana Şandru de la CS Orăşenesc Cugir.

“Daniela Cherecheş a revenit la mine de aproximativ o lună şi abia am început participările în ţară la turnee. Am ales să joace la categoria 12 ani, deoarece trebuie să capete încredere. Şi la următorul turneu o să înscriu la categoria 14 ani, deoarece anul viitor împlineşte 13 ani şi din luna ianuarie nu mai poate participa la 12 ani. Are progrese de la turneu la turneu şi sper să confirme şi la 14 ani”, a spus antrenorul Sergiu Carp.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Sporturi