Connect with us

HANDBAL

FOTO. HC Zalău s-a impus la pas în meciul cu HCM Slobozia


În faţa unei nou-promovate, echipa lui Tadici nu a întâmpinat nici cea mai mică emoţie şi a câştigat la o diferenţă de nouă goluri. Scorul final a fost 30 – 21, HC Zalău reuşind cea mai clară victorie din acest sezon


După opt etape, HC Zalău este în grafic şi are patru victorii, toate fiind obţinute pe teren propriu. Ultimul succes, cel de sâmbătă, a fost şi cel mai clar din acest sezon, gruparea condusă de Gheorghe Tadici reuşind să se impună la o diferenţă de 9 goluri în faţa nou-promovatei HCM Slobozia.

Din start, zălăuancele au pornit favorite, însă gruparea din Slobozia a venit sub Meseş să facă un meci bun şi a juca fără presiune.

Zalăul a preluat iniţiativa din primele zeci de secunde, iar după nici 10 minute s-au desprins la trei goluri. Dana Abed-Kader a făcut 6 – 3 în minutul 9, iar din acel moment, HC Zalău a avut mereu un avantaj consistent pe tabela de marcaj. Gazdele au avut patru goluri după primul sfert de oră, iar la 8 – 4, Gheorghe Covaciu a cerut time-out. Echipa sa nu a mai avut forţa să revină, iar prima repriză s-a încheiat cu un avantaj lejer pentru HC Zalău, scor 16 – 12.

În debutul părţii secunde, HCM Slobozia a avut o tresărire de orgoliu şi s-a apropiat la două goluri. S-a făcut 16 – 14 în minutu 33, apoi 17 – 15 în minutul 35, când Zalăul a evoluat în inferioritate. O diferenţă de două goluri a fost  şi un minut mai târziu, dar de la 18 – 16, HC Zalău nu a mai iertat poarta adversă şi s-a desprins decisiv.

În minutul 45, Cristiana Nica şi compania aveau 21 – 16, iar finalul a fost fără istoric. Chiar dacă cele două arbitre au mai enervat banca tehnică şi publicul prin deciziile luate, până la urmă HC Zalău a câştigat la scor. În ultimele 10 minute, HCM Slobozia a mai marcat de două ori, în timp ce Zalăul s-a dezlănţuit şi a câştigat cu 30 – 21, după ce la ultima fază, Raluca Kelemen a apărat un 7 m.

A fost cea mai clară victorie a Zalăului din acest sezon, un meci în care Tadici a trimis în teren aproape toate jucătoarele. Nu au evoluat decât internaţionalele de tineret, Amalia Coman şi Alexandra Vrabie, portarul Adina Sabău, dar nici Tatyana Prycop, care este suspendată temporar.

Prin victoria cu HCM Slobozia, HC Zalău a urcat pe locul 7, iar în etapa următoare va evolua în deplasare la campioana SCM Rm.Vâlcea.

HC Zalău – HCM Slobozia 30 – 21 (16 – 12)

HC Zalău: Raluca Kelemen, Sara Abed-Kader, Adina Sabău – Cristiana Nica (7), Dana Abed-Kader (6), Alexandra Severin (6), Bianca Berbece (5), Larisa Şerban (3), Andreea Mihart (2), Teodora Popescu (1), Irina Ivan, Diana Nichitean, Amalia Coman, Alexandra Vrabie, Andreea Tecar şi Sabrina Lazarea. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici

HCM Slobozia: Bianca Aron, Andreea Polocoşer – Ana Maria Vacariu (7), Loredana Vartic (6), Paula Toma (3), Mihaela Obedeanu (2), Gabriela Moldoveanu (2), Alexandra Georgescu (1), Ana Ciolan, Jlezi Mouna, Andreea Ivan, Alexandra Banciu, Cătălina Savu şi Raluca Nicolae. Antrenor: Gheorghe Covaciu

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL