Connect with us

Ştiri din Sălaj

Infrastructura rutieră se măreşte în comuna Hereclean cu încă 11 kilometri!


Printr-un proiect din fonduri europene, autorităţile locale vor asfalta 10.880 de m de străzi în toate satele comunei. Cei mai mulţi kilometri sunt cuprinşi în satele Badon şi Dioşod


 Comuna Hereclean a cunoscut o mare dezvoltare în ultimii ani, având şi avantajul că este foarte aproape de municipiul Zalău.

Autorităţile locale s-au zbătut pentru ca locuitorii să aibă şi în comuna Hereclean condiţii ca la oraş, astfel că administraţia condusă de Dobrai Francisc a pus la punct în primul rând infrastructura.

Nu doar în centrul comunal ci şi în celelalte sate din comună s-a lucrat la drumuri de-a lungul anilor, astfel că procentajul drumurilor asfaltate arată foarte bine.

Va arăta şi mai bine de anul viitor, când se va finaliza un important proiect din fonduri europene a cărui valoare este de aproape 2 milioane de euro.

Autorităţile locale au obţinut finanţare pe măsura 7.2, iar în comuna Hereclean se vor asfalta încă 11 km. Deja s-au făcut demersuri importante, iar zilele trecute, Primăria a şi semnat contractul de execuţie lucrări cu firma care a câştigat licitaţia.

Mai exact, se vor asfalta aproape 11 km în toată comuna, fiind incluse străzi şi uliţe din toate cele şase sate. În acest proiect au fost cuprinse ”uliţele” care au rămas neasfaltate din proiectele anterioare, iar când lucrările se vor finaliza, comuna Hereclean va avea străzi şi uliţe asfaltate în proporţie de peste 90%.

Contractul urmează să fie dus la avizat, la Satu Mare, iar în cel mai scurt timp vor putea începe lucrările.

”Ne bucurăm că vom putea pune la punct reţeaua de infrastructură rutieră şi se vor asfalta aproximativ 11 km de străzi şi uliţe în toate satele comunei. Este un proiect important şi după ce îl vom finaliza vom putea spune că în toate satele vom sta foarte bine cu străzile şi uliţele care în procent foarte mare vor fi asfaltate. Sperăm ca lucrările să înceapă în această toamnă, astfel încât în vară să fie finalizate”, a spus primarul comunei Hereclean, Dobrai Francisc.

Valoarea toată a investiţiei este de 1.819.404 euro, iar termenul de execuţie este de 9 luni, SC DECLAR SRL, fiind firma care a câştigat licitaţia.

Dintre cei aproximativ 11 km, cea mai mare porţiune se va asfalta în Dioşod (3.176 m) şi în satul Badon (3.139 m). În centrul comunal se vor asfalta 1.545 m, iar în cel mai mic sat din comună, în Bocşiţa, se vor pune la punct 1.237 m de străzi şi uliţe.

În cadrul acestui proiect, pentru satul Guruslău au fost cuprinşi 793 m de străzi, iar la Panic 990 m.

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri, 16 octombrie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj