Connect with us

Ştiri din Sălaj

Valcău de Jos scapă de pesta porcină, dar pericolul rămâne mare în județ

Prefectul județului Sălaj, Florin Florian, a emis joi, 17 octombrie, ordinul vizând închiderea focarul de Pestă Porcină Africană (PPA) la porc domestic, diagnosticat în data de 8 august într-o exploatație din localitatea Preoteasa, comuna Valcău de Jos.

Decizia a fost luată ca urmare a actului sanitar – veterinar de stingere oficială a focarului de boală emis de către DSVSA – Circumscripția Sanitar – Veterinară Simleu Silvaniei în 17 octombrie, înregistrat la Primăria comunei Valcău de Jos.

Potrivit ordinului, Începând cu aceeași dată își încetează aplicabilitatea planul de măsuri pentru controlul PPA în exploataţiile din localitatea Preoteasa, comuna Valcău de Jos.

Se mențin însă măsurile generale pentru a preveni apariția de focare de pestă porcină africană (PPA) pe raza județului Sălaj adoptate în 31 mai 2018.

Pesta Porcină a amenințat serios Sălajul încă din primele luni ale acestui an. Dacă anul trecut au fost doar câteva cazuri la mistreți, anul acesta au apărut focarele în gospodării, la porci domestici. Au fost declarate inițial trei focare de PPA la porcii domestici, în Bobota și două cazuri în localitatea Doh. Au apărut apoi focarul de la Meseșenii de Jos și suspiciunile de PPA la Preoteasa, dar a fost confirmat un caz și la Ip și au mai intrat pe harta pestei porcine în Sălaj Uileacul Șimleului și Măeriște.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj