Connect with us

HANDBAL

HC Zalău primeşte vizita unei nou-promovate


În cadrul etapei a VII-a, formaţia sălăjeană întâlneşte ocupanta locului 11 – AHCM Slobozia, în faţa căreia porneşte favorită. HC Zalău ia în calcul doar victoria, cu ajutorul căreia ar reveni în prima jumătate a clasamentului


Sâmbătă, ora 11.00, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău

HC Zalău – AHCM Slobozia

Înfrângerea de la Baia Mare nu a picat bine Zalăului, în condiţiile în care a fost la o diferenţă destul de mare, de opt goluri. Echipa lui Tadici a avut şi moment bune în jocul de la Baia Mare şi putea egala în minutul 40, dar a ratat un 7 m, astfel că imediat, gazdele s-au desprins şi în final au câştigat cu 24 – 16.

După rezultatul din etapa trecută, Zalăul a căzut pe locul 8, dar are ocazia să revină în prima jumătate a clasamentului, cu condiţia să câştige jocul de sâmbătă, de pe teren propriu. În cadrul etapei a VIII-a, zălăuancele au parte de un adversar care la prima vedere este facil, fiind vorba de AHCM Slobozia, o formaţie care a revenit în Liga Naţională, după un an de liga secundă.

Însă, de data aceasta, trupa din Ialomiţa pare o echipă mai închegată, care a acumulat deja 4 puncte, după ce a remizat cu CSM Slatina şi a învins pe Universitatea Cluj. Gruparea pregătită de Gheorghe Covaciu a făcut un joc bun şi în deplasarea de la Rapid, unde a pierdut la limită, dar mai ales în etapa trecută când a pus-o în dificultate pe Gloria Bistriţa. Nou-promovata a condus la pauză cu 15 – 14, dar a făcut o repriză secundă mai slabă, astfel că bistriţencele au revenit şi au câştigat cu 26 – 24.

În confruntarea de la Zalău, formaţia din Slobozia porneşte cu şansa a doua, dar nu are nimic de pierdut şi încearcă să dea o replică cât mai bună. De cealaltă parte, HC Zalău este cotată ca fiind favorită, însă Tadici consideră că acest joc nu va fi unul uşor, în condiţiile în care adversarele au în lot şi câteva jucătoare cu experienţă la acest nivel, precum Ioana Georgescu, Loredana Vartic, Andreea Polocoşer sau Ana Ciolan, ultima evoluând chiar şi la HC Zalău, în perioada 2016 – 2018.

Toate cele trei victorii obţinute până acum de HC Zalău au fost reuşite pe teren propriu, astfel că echipa lui Tadici se gândeşte doar la cele 3 puncte în jocul de sâmbătă. Cu o victorie, sălăjencele s-ar distanţa considerabil de ocupanta locului 11, poziţie care duce la barajul de menţinere, şi pe care în momentul de faţă se află echipa din Slobozia.

Partida dintre HC Zalău şi AHCM Slobozia se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, iar biletele de acces la acest joc pot fi achiziţionate în ziua jocului, începând cu ora 09.00, la preţul de 10 lei. Va fi penultima partidă pe care o va suţine Zalăul în acest an, pe teren propriu. Liga Naţională se va întrerupe peste o lună, iar până atunci, gruparea de sub Meseş va mai juca în deplasare la SCM Rm. Vâlcea (29 octombrie), acasă cu Dunărea Brăila (9 noiembrie) şi pe terenul celor de la CSM Slatina (13 noiembrie).

“Ştim că ne aşteaptă un meci greu, Zalăul joacă foarte bine acasă. Este o echipă tânără, ambiţioasă şi cu spirit de luptă. Acest lucru îl observăm din rezultatele lor, mai ales din prima etapă cu CSM Bucureşti. Venim să facem un meci bun, să dăm dovadă de sportivitate şi să facem un spectacol pe măsură. HC Zalău pleacă cu prima şansă pentru că joacă foarte bine pe teren propriu, dar sper să abordăm meciul la un nivel cât se poate de înalt”, ne-a declarat Ioana Alexadra Georgescu, jucătoare la AHCM Slobozia.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL