Connect with us

Ştiri din Sălaj

Fair-play politic sălăjean – Numirea deputatului PNL Lucian Bode ministru al Transporturilor ar fi un mare câștig pentru județ, spune deputatul ProRomânia Liviu Balint

Numirea deputatului sălăjean Lucian Bode ca ministru al Transporturilor în viitorul Guvern PNL este dată ca certă de agențiile de presă naționale, care vehiculează lista cu membrii Executivului prim-ministrului desemnat, Ludovic Orban, obținută din susrse politice.

Urmează însă o săptămână grea pentru PNL, pentru a obține sprijinul necesar în Parlament pentru Guvernul Orban la votul prevăzut pentru sfârșitul săptămânii viitoare. Fiecare dintre partidele care au susținut moțiunea prin care a fost înlăturat guvernul PSD condus de Dăncilă impune acum condiții pentru validarea unui Guvern PNL.

Președintele PNL Sălaj – Lucian Bode, a fost desemnat în echipa de negociere cu celelalte partide parlamentare alături de liderul PNL Ludovic Orban și de vicepreședintele PNL Raluca Turcan.

Chiar dacă la nivel național partidul condus de Victor Ponta, ProRomânia, se arată încă foarte rezervat față de un Guvern Ludovic Orban, deputatul sălăjean al ProRomânia – Liviu Balint, spune că instalarea unui guvern este o urgență, iar numnirea lui Lucian Bode ministru al Transporturilor nu poate fi decât un mare câștig pentru Sălaj.

Este nevoie de un guvern stabil, este necesară instalarea lui cât mai rapid, pentru a nu ține țara în haos. Instabilitatea politică duce automat la o instabilitate economică. Este nevoie să se închidă bugetul pe anul 2019 printr-o ultimă rectificare pe anul acesta și trebuie venit în Parlament cu bugetul pentru anul 2020 cât mai rapid.

Legat de cine o să formeze Guvernul, mi se pare normal ca cel mai mare partid de opoziție, care a inițiat moțiunea de cenzură și căderea guvernului să fie partidul în jurul căruia să se creioneze viitorul guvern. Ce voi face eu în ziua votului de investitură a Guvernului Orban decid în funcție și de decizia pe care o vom lua în interiorului partidului Pro România. Astăzi (joi 20 octombrie – n.r.), la ora 13,00, o echipă de negociatori în frunte cu președintele Victor Ponta are o întâlnire cu premierul desemnat și echipa de negociere a PNL, din care face parte și Lucian Bode.

În ce privește propunerea colegului meu, deputatul liberal Lucian Bode, la Transporturi, consider că este un lucru favorabil pentru județul nostru. Indiferent că este de la partid sau altul, este un câștig pentru județul nostru să aibă ministru la Transporturi. Și sper că Lucian Bode se va implica pentru proiectele noastre județene și locale, amintiesc al doilea tronson din Centura Zalăului, al doilea tronson din centura orașului Jibou, renovarea Gării din Jibou și Autostrada Transilvania. Pentru aceste proiecte eu m-am luptat mult în Parlamentul României și am reușit demararea lor cu sprijinul ministrului Cuc, căruia țin să îi mulțumesc public pentru sprijinul acordat”, a declarat deputatul sălăjean Liviu Balint pentru Știrile din Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj