Connect with us

Ştiri din Sălaj

Mitropolitul Andrei și Episcopul Petroniu vor fi duminică la Românași, la sfințirea Centrului de servicii sociale „Sfântul Gheorghe”

La Românași va avea loc duminică, 20 octombrie, un important eveniment religios. Episcopul Sălajului, Preasfințitul Părinte Petroniu, și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, vor săvârși slujba de târnosire și Sfânta Liturghie la Centrul de servicii sociale „Sfântul Gheorghe” din Românași.

Este vorba de cel mai mare centru de servicii sociale din Transilvania, care a fost inaugurat la Parohia Românași în luna mai a anului 2015, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și a Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului.

Lucrările la Centrul social „Sfântul Gheorghe” din Românași au început în urmă cu 15 ani, în anul 2000, la inițiativa părintelui paroh Gheorghe Gherman.

Valoarea totală a investiției se ridică la peste 12.000.000 lei. Din această sumă, circa 5-6 la sută reprezintă contribuția credincioșilor din parohie, 1 la sută a fost contribuția Consiliului Local Românași, sprijiniți de Consiliul Județean Sălaj, 10 la sută reprezintă contribuția Secretariatului de Stat pentru Culte și a Guvernului României, cu sprijinul deputaților și senatorilor din județ, 22 la sută reprezintă aportul unui om evlavios, căruia i s-au alăturat apoi alte două persoane care au sprijinit efectuarea a 28-30 la sută din totalul investiției. Diferența a venit din ajutorul altor binevoitori din țară și din străinătate.

Suprafața totală a Centrului este de 3.470 de metri pătrați și include un Centru destinat vârstnicilor, cu o capacitate medie de 50 de locuri, un Centru de zi destinat copiilor din familii defavorizate, cu o capacitate medie de 30 de locuri şi un Centru de tip rezidenţial destinat copiilor aflați în sistemul de protecție al DGASPC Sălaj, cu o capacitate medie 30 de locuri.

Obiectivele Centrului de zi au fost prevenirea abandonului școlar, îmbunătăţirea performanţelor școlare și reducerea decalajului între elevul de la sat și cel din mediul urban, potrivit Episcopiei Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj