Connect with us

Ştiri din Sălaj

Monitorul prețurilor – vezi prețurile la alimente și la carburanți înainte să pleci la cumpărături

Site-ul și aplicația pentru telefonul mobil lansate de Consiliul Concurenței sunt instrumente foarte practice pentru oricine

Consiliul Concurenţei din România a lansat aplicația pe mobil și platforma online Monitorul preţurilor, un instrument foarte util pentru populație, dar și un mijloc de a stimula concurența.

Utilizatorii pot vedea atât pe calculator, cât și pe telefonul mobil prețurile curente la zeci de mii de produse din lanțurile de magazine, dar și prețurile la toate tipurile de carburanți din toate benzinăriile și poate alege ce li se potrivește.

Cei care doresc să acceseze pe un computer aplicația accesează pagina www.monitorulpreturilor.info, iar pentru telefonul mobil poate fi descărcată gratuit aplicația Monitorul prețurilor din Play Store.

Consumatorii pot să compare preţul produselor care îi interesează la orice magazin din oraş sau din ţară. Se selectează produsele și aria de cuprindere care îl interesează pe utilizator, iar aplicația afișează rezultatele, adică prețul produselor căutate în diferitele magazine din aria selectată. La fel și în cazul carburanților.
Altfel spus, știi la ce preț cumperi înainte să pleci de acasă, nu când ajungi la magazin sau la benzinărie.

Aşteptarea Consiliului Concurenței este ca preţurile, acolo unde sunt mai mari, să scadă, în caz contrar retailerul respectiv pierzând clienţi.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj