Connect with us

HANDBAL

O jucătoare de la HC Zalău, suspendată de FRH


Tatyana Prycop nu mai poate evolua pentru formația zălăuană de câteva etape, handbalista cu origini din Ucraina fiind pe lista sportivilor suspendați, pe motivul unor transferuri abuzive 


Caz incendiar în handbalul românesc, după ce 24 de sportivi au fost suspendați provizoriu.

Federația de Handbal din Ucraina a reclamat Federația din România la EHF, pe motivul unor transferuri abuzive în condițiile în care mai mulți sportivi ar fi figurat cu legitimații și la Kiev, aparținând unor cluburi de peste graniță.

Pe această listă se află și Tatyana Prycop, jucătoare transferată la HC Zalău în vara anului trecut, de la Minaur Baia Mare, dar care a fost junioară la Marta Baia Mare.

Din câte se pare, Marta Baia Mare, iar acum și AHCM Slobozia, HC Zalău, Minaur Baia Mare și alte grupări care dețin sportive / sportive din pepiniera maramureșeană, ar fi trebuit să solicite transferurile internaționale prin intermediul FRH.

De fapt, să plătească câte 2.730 de euro pentru eliberarea fiecărui certificat de transfer.

Federația Europeană de Handbal a amendat FRH, iar forul condus de Alexandru Dedu a decis suspendarea dreptului de joc a sportivilor în cauză până la soluționarea cazului.

Nu știm cum s-a ajuns în această situație din moment ce FRH a dat drept de joc sportivilor, iar cluburile au plătit taxele prevăzute de regulament, însă după acest scandal cu forul din Ucraina se pare că Federația din România ar fi solicitat grupărilor să trimită cereri pentru transfer internațional.

Undeva la 2.800 de euro ar trebui să plătească HC Zalău pentru un transfer internațional, dar rămâne de văzut cum se va soluționa cazul în care sunt implicați mai mulți sportivi transferați de Marta Baia Mare, din Ucraina, printre care și Tatyana Prycop.

Vom reveni cu mai multe amănunte.

Sursa: Prosport

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL